LIGA PRVAKA

INTER - BARCELONA 1:2 Inter iz Lige prvaka izbacila rezervna Barcelona

Foto: Getty Images / Guliver Image / EPA

INTER neće igrati u osmini finala Lige prvaka. Porazom od kombiniranog sastava Barcelone 1:2 na Meazzi lider Serie A ispao je iz elitnog natjecanja, a njegovo mjesto među 16 najboljih zauzela je Borussia Dortmund, koja je svladala Slaviju iz Praga 2:1 i u posljednjem kolu stigla do nokaut-faze. 

Nerazzurri će se morati zadovoljiti plasmanom u Europa ligu. 

 

Prošle sezone Inter je remijem (1:1) kod kuće s otpisanim PSV-om u posljednjem kolu grupne faze ostao bez europskog proljeća u Ligi prvaka, a ove su ga prolaza koštali klinci Barcelone Carles Perez i Ansu Fati, koji je zabio za pobjedu Katalonaca u 87. minuti i sa 17 godina i 40 dana postao najmlađi strijelac u povijesti natjecanja. 

Marcelo Brozović igrao je cijelu utakmicu za Inter, a Ivan Rakitić nešto više od sat vremena bio kapetan rasterećene Barce, koja je u Milanu zaigrala bez Messija, Albe, Piquea, Ter Stegena, Semeda, Dembelea, a na klupi je do posljednjih pola sata bio i Suarez. Međutim, klinci Wague, Todibo, Alena, Perez i Fati pokazali su zašto su u Barceloni.

Od starta je momčad Antonija Contea bolje krenula u utakmici u kojoj su joj poništena čak tri gola zbog (opravdanih) zaleđa. U 10. minuti Lenglet je u posljednjem trenutku blokirao Lukakua i spriječio već viđeni gol.

U istom trenutku tribine su doznale da Borussia golom Sancha vodi 1:0 protiv Slavije, a kako su obje ekipe u posljednje kolo ušle s istim brojem bodova, svima je bilo jasno da Inter mora pobijediti ako želi među 16 najboljih. Ovisio je o sebi jer je bio bolji u međusobnom duelu od Nijemaca. No na kraju se to ispostavilo uzaludnom prednošću.

Gol Borussije poljuljao je Inter, a Godin je u 23. minuti nespretno nakon ubačaja asistirao Perezu na rubu peterca i poklonio mu gol za vodstvo Barcelone u Milanu. Embed from Getty Images Nakon spomenute intervencije pred vlastitim golom, Lenglet je mogao zabiti na drugoj strani za 2:0, ali je u 33. minuti sa 7-8 metara poslao loptu pored desne vratnice.

Bio je to znak da Inter može okrenuti situaciju, a u 44. minuti stigle su dvostruko lijepe vijesti. Slavija je golom Součeka izjednačila na Westfalenu, a Lukaku nakon ostavljene lopte Martineza pogodio s ruba šesnaesterca za 1:1 i vratio Inter na drugo mjesto skupine F.

Embed from Getty Images

Takva situacija bila je na snazi sve do 61. minute, kada je Brandt pogodio za novo vodstvo Borussije, a Inter krenuo panično loviti pobjedu protiv opuštenog i osiguranog protivnika. Ubacio je Conte sve ofenzivne igrače koje je imao na klupi, a nada se pojavila u 77. minuti kada su stigle vijesti iz Dortmunda da su domaći ostali s igračem manje nakon drugog žutog kartona Weigla. 

Računica do kraja bila je jasna. Zabiti gol Barci za pobjedu ili se nadati pogotku Slavije za remi u Njemačkoj. No na kraju se od toga ništa nije dogodilo, već je stigla bolna kazna u samom finišu utakmice. Fati je u 84. minuti zamijenio strijelca Pereza te mu je trebalo svega tri minute da sruši Inter i postane rekorder Lige prvaka. Nakon duplog pasa sa Suarezom mladi napadač opalio je s 20-ak metara i preciznim udarcem poslao loptu od lijeve vratnice u mrežu, a Inter u Europa ligu. 

Time je donio konačno olakšanje u Dortmundu, gdje je započelo veliko slavlje zbog plasmana u osminu finala Lige prvaka kroz veliku dramu.

Embed from Getty Images

Pročitajte više