INTER OPET OSTAJE BEZ LIGE PRVAKA Sassuolo slavio na Meazzi golčinom sezone

Screenshot

INTER - SASSUOLO 1:2 u predzadnjem, 37. kolu Serie A.

Prvi gol za goste postigao je Matteo Politano u 25. minuti iz slobodnog udarca, koji je skrivio Marcelo Brozović. Nakon toga je pola igrača Intera u živom zidu skočilo i tako prevarilo njihovog golmana Handanovića, zbog čega nije obranio šut koji je bio obranjiv.
Ali, za ono što je Domenico Berradi napravio u 72. minuti nije bilo obrane. Vukao je kontru na prorijeđenu obranu domaćina s lijeve strane, zatim skrenuo prema sredini, prodao lažnjak Škriniaru, prebacio loptu na desnicu i njome s 18 metara zakucao loptu pod prečku.
Inter je stigao samo ublažiti poraz deset minuta prije kraja, kada Rafinha zabija za konačnih 1:2 na Perišićevo dodavanje. Interovom hrvatskom krilnom napadaču to je 11. asistencija ove sezone. 
Domaćin, koji je do adventa bio vodeća momčad talijanskog prvenstva, tako je po tko zna koji put ove sezone sam sebi pucao u nogu. Opet je kiksao protiv malog kluba, te najvjerojatnije i ove sezone ostao bez plasmana u Ligu prvaka. U elitnom natjecanju zadnji put igrao je u sezoni 2011/12.
 
Inter je ovim porazom u LP poslao rimski dvojac. Roma i Lazio na trećem i četvrtom mjestu imaju četiri, odnosno tri boda više od Intera, te po utakmicu manje. Roma je zahvaljujući Interovom porazu sigurno u LP-u iduće sezone i na tome se službeno zahvalila Sassuolu:
Lazio ima spomenutu prednost, a nakon sutrašnjeg gostovanja kod Crotonea, u zadnjem kolu na svom terenu dočekuje upravo Inter. Laziali tako imaju još jedan plus u eventualnom derbiju za Ligu prvaka. Pišemo "eventualnom", jer sutrašnjom pobjedom sve bi riješili i prije zadnjeg kola.
Rezultati by SofaScore

Pročitajte više