Inter spremio deset milijuna eura za Dejana Lovrena



POSLJEDNJIH desetak dana talijanski mediji naveliko pišu o odlasku rumunjskog stopera Christiana Chivua s Giuseppe Meazze. Kao interesenti pojavili su se Napoli pa i Manchester City i očekuje se da bi transfer mogao biti zgotovljen početkom siječnja.

Inter je spreman prodati svog braniča, ali je istovremeno bacio oko i na hrvatskog reprezentativca Dejana Lovrena kojeg vide kao idealnu zamjenu za Rumunja. Čelnici Intera spremni su za usluge Lovrena ponuditi Lavovima oko deset milijuna eura.

Lovrenu je Inter korak naprijed

Francuski mediji doznaju kako bi Lovren vrlo rado promijenio klub te kako je jako zainteresiran za odlazak u nekadašnjeg prvaka Europe. Smatra kako bi to ipak bio veliki korak naprijed u karijeri, iako klub iz Milana pod vodstvo Claudija Ranierija ne igra bajno i nije ni blizu vrhu Serie A.

22-godišnji Lovren karijeru je počeo u Dinamu, a 2010. godine prešao je na Gerland. Od tada odigrao je 64 utakmice u svim natjecanjima, a zabio je i jedan gol. Ovo mu je treća sezona u dresu Lavova, koji su za njegove usluge platili osam milijuna eura Modrima.

Inače, za usluge hrvatskog reprezentativca koji bi trebao biti jedna od obrambenih uzdanica Slavena Bilića na skorašnjem Europskom prvenstvu u Ukrajini i Poljskoj, interes je iskazala i Roma koju vodi Španjolac Luis Enrique. Klub s rimskog Olimpica zainteresiran je i za dovođenje Vedrana Ćorluka iz Tottenhama.

Pročitajte više