Iranski izbornik navijačima: Ako nećete navijati za nas, mogli ste ostati kući

Foto: EPA-EFE

U SVOM prvom nastupu na Svjetskom prvenstvu u Kataru reprezentacija Engleske je s uvjerljivih 6:2 bila bolja od Irana. Izabranici Garetha Southgatea bili su na iznimno visokoj razini, a uz dvostrukog strijelca i igrača utakmice Bukaya Saku zabijali su još Jude Bellingham, Raheem Sterling, Marcus Rashford i Jack Grealish.

Poraz Irana sa svoja dva gola ublažio je napadač Porta Mehdi Taremi, ali jasno je da u taboru njihove reprezentacije ne može biti razloga za zadovoljstvo. Nakon utakmice pred kamere je stao bivši trener Real Madrida i aktualni iranski izbornik, Portugalac Carlos Queiroz: 

"Moramo se koncentrirati na nogomet"

"Ovo nije bio poraz, ovo je za nas bio dobar trening. Naučili smo da se trebamo dobro spremiti za iduće utakmice. Ovaj rezultat se za nas ne računa, računamo na utakmice s Walesom i SAD-om. Što se tiče golmana Alireze Beiranvanda, nakon sutrašnjih pregleda znat ćemo više o njegovom stanju."

Uoči utakmice igrači i dio navijača Irana odbili su pjevati državnu himnu, dok su neki navijači i podigli natpise "Women. Life Freedom". To su učinili u znak protesta protiv režima koji trenutno vrši tešku represiju nad prosvjednicima koji se nakon ubojstva 22-godišnje djevojke od strane policije zalažu za reformu ženskih prava:

"Moramo biti u utakmici. Sa svim problemima koje imamo, teško se koncentrirati. Siguran sam da ćemo se vratiti jači i koncentriraniji na nogomet. Došli smo ovdje zbog nogometa. Nije mi jasno zašto su neki navijači protiv ekipe. Ako neće navijati za nas, bolje da su ostali kući."

 

Pročitajte više