NBA LIGA

Irving nakon najboljeg debija u NBA povijesti: "Što vrijedi kad smo izgubili?"

Foto: Getty Images / Guliver Image

BROOKLYN NETSI krenuli su u novu eru s Kevinom Durantom i Kyriejem Irvingom kao najvećim zvijezdama. No kako će Durant zbog operacije Ahilove tetive propustiti cijelu sezonu, sve ovlasti do tada će imati Irving.

Vidjelo se to već u prvoj utakmici sezone, u kojoj je bivša zvijezda Clevelanda i Bostona zabila okruglih 50 poena, no to nije bilo dovoljno za pobjedu. Netsi su kod kuće nakon produžetka izgubili od Minnesote 127:126.

Irving je pogodio 17 od 33 šuta iz igre, sedam od 14 trica i devet od 10 slobodnih bacanja. Uhvatio je osam skokova te podijelio sedam asistencija i jednu blokadu. Mogao je biti potpuni junak, ali promašio je šut za pobjedu.

"Posao nije obavljen do kraja. Tih 50 koševa imaju svoju vrijednost, ali zapravo i nemaju kad nisu donijeli pobjedu", rekao je Irving, koji je ovom predstavom postavio brojne rekorde.

Kad je dohvatio 32 poena, srušio je rekord Netsa po broju koševa na debiju, koji je prethodno držao D'Angelo Russell iz 2017. godine. Kad je došao do 48, postao je najbolji strijelac među debitantima za novi klub u povijesti. Prethodno je rekord držao Kiki Vandeweghe, još od 1984.

Postao je tek sedmi igrač Netsa u povijesti koji je zabio 50 poena i prvi koji je toliko zabio u prvoj utakmici sezone nakon Anthonyja Davisa. Prije Unibrowa, 50 je na startu sezone posljednji premašio Michael Jordan.

Konačno, prvi je igrač u povijesti koji uz 50 koševa, osam skokova i sedam asistencije nije izgubio niti jednu loptu, barem od 1977., otkad se statistički vode izgubljene lopte.

Pročitajte više