It´s the same thing: Velikosrbina Čavića prekrstili u Hrvata!

ASSOCIATED PRESS, ugledna američka novinska agencija se malo "zaigrala" i na užas srpske javnosti njihovog uspješnog plivača i velikog lobista za srpsku stvar Milorada Čavića u izvještajima sa OI u Pekingu proglasila Hrvatom.

U izvještaju sa jutrošnje polufinalne utrke na 100 metara leptir, pouzdani i citirani AP je ovog u Kaliforniji rođenog i nastanjenog borca za "srpsko Kosovo" proglasio za "Milorad Cavic of Croatia", iako je sam plivač (inače višestruki europski prvak na 50 i 100 metara leptir i nekadašnji svjetski rekorder na 100 metara leptir) poznat po tome što u javnim istupima uvijek ističe svoje porijeklo i domovinu roditelja.

Naravno da je ovaj gaf u Srbiji odmah podsjetio na slučaj od prije točno godinu dana, kada je Novak Đoković, nakon trijumfa nad Rogerom Federerom u finalu turnira Masters serije u Montrealu prilikom dodjele trofeja proglašen za "Croat Novak Đoković".

Popularni Nole je po primitku trofeja tada poručio da je on ipak Srbin, a ne Hrvat, ali da je to u biti "the same thing".

Čavića je isticanje prosrpskih poruka koštalo diskvalifikacije sa EP u nizozemskom Eindhovenu u ožujku ove godine, kada je pobjedu i postavljanje novog europskog rekorda na svečanost dodjele medalja došao proslaviti u majici sa natpisom "Kosovo je Srbija".

Zbog toga se odmah poslije spomenutog plivačkog EP-a Olimpijski komitet Srbije potpisivanjem ugovora sa srpskim olimpijcima osigurao da i drugi sportaši ne bi oblačili majice sa sličnim porukama na olimpijskim borilištima, jer je isticanje političkih stavova zabranjeno po pravilima Međunarodnog olimpijskog odbora.

Z.A.
Foto: AFP

Pročitajte više