Ivan Bebek ovog je tjedna VAR sudac na dvije utakmice Lige prvaka

Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

IVAN BEBEK prošlog je tjedna postao prvi hrvatski VAR sudac u povijesti Lige prvaka. Bio je VAR sudac na utakmici Feyenoorda i Celtica, a ovog ga tjedna u najelitnijem europskom klupskom natjecanju čeka dvostruki zadatak - bit će u VAR sobi i u utorak i u srijedu.

Utorak Bebeku donosi dvoboj Union Berlina i Brage, tijekom kojeg će biti glavni VAR sudac, dok će u srijedu biti pomoćni VAR sudac na susretu Antwerpa i Šahtara. Glavni VAR sudac na tom će ogledu biti Slovenac Nejc Kajtazovič, a na terenu će biti njegov sunarodnjak Slavko Vinčić.

Pajač i Strukan sude Europa ligu, Bebek je i ondje u VAR sobi

Nije to kraj europskih zadaća za Bebeka ovog tjedna. U četvrtak će biti glavni VAR sudac na utakmici Europa lige između Rome i Servettea, koju će i na terenu voditi hrvatska sudačka četvorka. Glavni sudac je Igor Pajač, pomoćnici su mu Ivan Mihalj i Vedran Đurak, a četvrti sudac je Patrik Kolarić. Bebeku će pomagati Španjolac Juan Martínez Munuera.

Hrvatski suci bit će i na dvoboju Real Betisa i Sparte Prag u Europa ligi. Duje Strukan bit će glavni sudac, Bojan Zobenica i Alen Jakšić su mu pomoćnici, dok će četvrti sudac biti Fran Jović. Iz VAR sobe će im pomagati već spomenuti Slovenac Kajtazovič i Portugalac Tiago Bruno Lopes Martins.

Pročitajte više