Ivan Ljubičić, kao najveći humanitarac ATP-a dobio Arthur Ashe nagradu

UOČI ATP turnira Masters serije u Miamiju teniska organizacija je dodijelila nagrade za proteklu godinu, a među nagrađenima je bio i Ivan Ljubičić.

Hrvatski tenisač je dobio Arthur Ashe nagradu koja ima humanitarni karakter. Međutim, zvijezda dodjele nagrada bio je najbolji svjetski tenisač Roger Federer.

ATP je švicarskog tenisača proglasio najboljim u 2007. godini, a uz to je Federer četvrti put uzastopno nagrađen Stefan Edberg nagradom, onom koju biraju sami tenisači za omiljenu osobu na Touru. Jednako tako, navijači su peti put zaredom izabrali Federera za najdražeg tenisača.

"Posebno mi je draga Stefan Edberg nagrada jer u tom izboru sudjeluju sami tenisači. Drago mi je što sam omiljen među njima i 2007. godina je stvarno za mene bila posebna", rekao je Federer.

Najbolji svjetski par u 2007. godini su braća Mike i Bob Bryan, dok je srpski tenisač Novak Đoković drugi put zaredom ponio titulu tenisača koji je najviše napredovao. Najbolje novo ime 2007. godine je Francuz Jo-Wilfried Tsonga, dok je Rus Igor Andrejev povratnik godine.

V.B./Totalsport
Foot:AFP

Pročitajte više