Ivanković: Navijao sam za Vukojevića

BRANKO IVANKOVIĆ sretan je zbog vijesti koje stižu od strane braće Mamić, svjetskih putnika, koji su temeljito pročešljali južnoameričko tržište. Dinamo se kvalitetno se osnažio uoči predstojeće sezone, stoga novi/stari modri strateg nema razloga za nezadovoljstvo.

Dinamova delegacija ovih dana, dakako, preselila se u Austriju, točnije u Klagenfurt i njegovu okolicu. Europsko prvenstvo je in i teško bi bilo zamisliti da jedan takav nogometni event prođe bez Mamićeve pratnje. No, Ivanković je na Euru u službi HTV-a. Stručni suradnik u prijenosu utakmica hrvatske reprezentacije podijelio je s nama nekoliko razmišljanja uoči utakmice s goropadnim Elfom.

"Njemačka će biti najveća utakmica ove generacije"

"Ovo je prvenstvo Europe i usudio bih se reći da ovu generaciju očekuje najveća utakmica do sada. Na Wembleyju smo ostavili povijesni podvig, ali ipak je ovo završni turnir, najjače nogometno natjecanje. Njemačka je strašna, moram priznati da dugo nisam gledao ovako moćan Elf. U utakmicu protiv nas ulaze kao izraziti favoriti, ali favoriti nužno ne pobjeđuju. Hrvatska više nije pod pritiskom, ostaje nam utakmica s Poljskom za korekciju. No, danas očekujem entuzijazam i strast, želim da naši izginu na terenu i odigraju časnu utakmicu."

"Bilo bi bolje da je ušao Vukojević umjesto Rakitića"

"Bilić je očekivano izvršio neke promjene, kreće s pet klasičnih veznjaka, samo je pitanje kakav će biti njihovi raspored i zadaci kad krene utakmica. Bilić se odlučio za Rakitića, iako bi po meni bilo bolje da je ušao Vukojević jer u paru s Nikom Kovačem može napraviti dobar blok njemačkom napadačkom dvojcu. Gomez i Klose su klasični napadači i bit će ih jako teško zaustaviti. Slaven sigurno ima svoju ideju i napravio je ono što smatra najboljim za svoju momčad", kaže Ivanković.

"Olić je jedini napadač u formi i treba podršku veznog reda"

"Što se našeg napada tiče, odjednom se ispostavilo da imamo probleme. Eduardo je ozlijeđen, Petrić nije pravi, Budan je također dobar dio sezone bio u zdravstvenim problemima, a Kalinić je premlad. Jedino je Ivica Olić u pravoj formi i zato nam treba podrška veznih igrača.", izreferirao je Ivanković.

Pročitajte više