Video: "Nisam puno branio u Olympiakosu, ali dovoljno sam iskusan da to prebrodim"

NA DANAŠNJI dan 1993. godine Tomislav Butina prvi put je nastupio u plavom dresu, a sada, 15 godina, kasnije predstavljen je u maksimirskom plavom salonu kao veliko pojačanje za sljedeću sezonu.

> Povratak "Miralema Ibrahimovića" Dinama, Bruggea, Olympiacosa i Hrvatske

Poznat po tome da voli nježne boje, Bućo je dobio ružičasti dres.

Zoran Mamić istaknuo je kako je vrlo sretan što se Tomo vratio, uslijed čega na Kocha u Dinamu više nitko ne računa.

"Vratili smo našeg Tomu. Sretni smo što smo uspjeli u tome. Tomo je 2003. godine otišao iz Dinama, a u međuvremenu je branio u dva velika kluba. Nadamo se samo da će ga poslužiti zdravlje te da će dobrim nastupima opravdati naše povjerenje", rekao je Zoran Mamić.

"Što se tiče Kocha, da, on ima još ugovor na godinu dana, ali on nije u našim planovima, što i on sam zna", dodao je Mamić.

"Dobro je što Butini neće trebati vrijeme prilagodbe"

Trener Branko Ivanković sretan je, pak, što vrijeme prilagodbe u slučaju Butine praktički ne postoji, što je svakako važna stvar za ambicije maksimirskog kluba.

"Moja želja je bila da dovedemo kvalitetnog vratara, kojemu vrijeme prilagodbe neće biti dugo. U ovom slučaju, čime sam posebno zadovoljan, vrijeme prilagodbe uopće ne postoji, jer je Tomo dijete Dinama. U svakom slučaju drago mi je što se vratio i nadam se da će nam pomoći ispuniti naš ambicije", rekao je Branko Ivanković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Riječ je tada dobio i Bućo koji je presretan što se vratio kući.

"Za mene ovo je lijep i velik trenutak. Hvala ljudima u klubu što su me uzeli i što mi vjeruju. Dinamo je za mene nešto posebno u životu, stoga je sigurno da sam presretan. Ugovor sam potpisao na dvije godina, a odšteta Olympiakosu nije plaćena. Ovim putem zahvaljujem Grcima na razumijevanju, jer inače ovaj transfer ne bi bio moguć", napomenuo je Butina.

"U pet godina osvojio sam desetak trofeja"

Uslijedio je mali "flashback" o pet inozemnih godina.

"Vani sam proveo pet godina, a imao sam sreću da se sa svojim klubom, baš kao i u Dinamu, borim za naslove. Uzeo sam više od deset trofeja, četiri godine igrao Ligu prvaka, a jednu godinu i Ligu Uefa. Mislim da sam napredovao i kao igrač i kao čovjek", rekao je Butina.

O usporedbi organizacije kluba sada i prije pet godina, Butina kaže: "Dinamo je sada svakako organiziraniji no što je bio, što je, pak, najvažnije za kvalitetne rezultate. Koliko sam vidio, Dinamo je u nekim stvarima čak i bolji od klubova u kojima sam igrao, što mi je zaista drago."

Na ono najbitnije pitanje, je li status rezerve u Olympiakosu i tek nekolicina utakmica u nogama utjecao na njegovo samopouzdanje, Butina odgovara: "Mislim da nije. Istina nisam prošle sezone branio puno utakmica, ali imao sam vrhunskog trenera vratara s kojim sam puno radio, a branio sam i u dosta prijateljskih utakmica. Dobro, možda i je malo poljuljano, ali mislim da sam dovoljno iskusan da prošlu sezonu zaboravim, ostavim je iza sebe i spremno krenem u novu."

V.B.
Foto:V.H.
Video: T.B.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara