Ivanušec: Fantastično je opet biti u reprezentaciji

Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL

HRVATSKA reprezentacija kvalifikacije za Europsko prvenstvo 2024. godine otvara u subotu na Poljudu, gdje će gostovati Wales. Na konferenciji za medije tri dana uoči utakmice bio je Luka Ivanušec, povratnik u reprezentaciju nakon što je propustio Svjetsko prvenstvo.

Kakav osjećaj je vratiti se u reprezentaciju?

Fantastično je opet biti ovdje. Za to treniraš svaki dan i igraš. Bio mi je cilj vratiti se nakon Svjetskog i sretan sam što sam opet u reprezentaciji. Jako sam ponosan zato što sam izašao iz loše situacije. Rasteš kao osoba i kao igrač kad se izvučeš.

Drago mi je što sam se vratio već na sljedećem okupljanju i definitivno sam ponosan. Puno znači kad treniraš s Modrićem, Kovačićem i Brozovićem i vidiš kako se oni ponašaju. Gledaš što rade najbolji igrači. Puno to znači nama mladima.

Mjesto u prvih 11, možda na lijevom krilu?

To će vidjeti izbornik. Apsolutno mogu pokriti tu poziciju, mogu se staviti na raspolaganje na bilo kojoj poziciji koja je potrebna.

Očekivanja od utakmice s Walesom?

Bitna je pobjeda za samopouzdanje. Velika su očekivanja od nas, a na nama je da to opravdamo. Ekipa nam je složena od najboljih igrača svijeta i to moramo pokazati.

Uloga Čačića u buđenju?

S njim puno pričam, daje mi puno savjeta i mislim da se cijela ekipa podignula. I njemu svakako idu zasluge za to. Stavio me i na novu poziciju i hvala mu na tome.

Pročitajte više