Ivica: Idem po još jednu medalju

NAŠ NAJBOLJI skijaš Ivica Kostelić pokušat će osvojiti još jednu medalju na Zimskim Olimpijskim igrama u Torinu. Nakon osvajanja srebra u kombinaciji, Ivica će u subotu pokušati doći do medalje u slalomu.

"Nema nikakvog pritiska, slalom ću odvoziti opušteno. Osjećam se super" - kazao je Ivica.

"Ivica je odlučan uoči utrke slaloma. Ide na osvajanje medalje" - kazao je glasnogovornik hrvatske skijaške reprezentacije Ozren Mueller za Index.

"Ivica je rekao da ide po medalju, dat će sve od sebe, i ići najbrže što može, pa kako završi završi" - dodao je Mueller.

Podsjetimo, Ivica je u Salt Lake City na Zimske Olimpijske igre 2002. godine došao kao vodeći u slalomu te bio glavni favorit za zlatnu medalju. Nažalost, prije samog kraja je pao, a Jean Pierre Vidal osvojio prvo mjesto.

Glavni favorit za najsjajniju medalju četiri godine kasnije je talijanski skijaš Giorgio Rocca, koji vodi u ukupnom poretku slalomaša s pet pobjedom zaredom u Svjetskom skijaškom kupu.

Talijani nisu imali osvajača medalje u slalomu od vremena Alberta Tombe, koji je osvojio srebnru u Lillehammeru 1994. godine.

Njegovi glavni suparnici su Austrijanac Benjamin Raich i Amerikanac Ted Lighety, koji su se već "pozlatili" u veleslalomu, odnosno kombinaciji.

U konkurenciji za najsjajniju medalju bio je i Jean Pierre Vidal, branitelj zlatne medalje u slalomu iz Salt Lake Citya, no on je dan uoči slaloma slomio ruku na treningu.

Uz njih, favorit je i Bode Miller koji se oporavlja od ozlijede koje je dobio igrajući košarku prošlog utorka. Najbolji skijaš u Svjetskom kupu u Torinu nije osvojio niti jednu medalju, tako da mu je slalom posljednja prilika. Posljednji slalom koji je osvojio bio je u upravo u Sestriereu 2004. godine.

Prema ponudi stranih kladionica, Ivica Kostelić je zauzeo osmo mjesto na ljestvici kandidata za zlato. Koeficijent bookmakera na njegovu pobjedu se kreće od 20.0 do 34.0. Na Roccu je koeficijent oko 3.70, na Raicha 4.5, a na Ligetya 5.0.

Ivica će se vratiti u Zagreb u nedjelju, no već u utorak će krenuti put Japana gdje ga očekuju dva slaloma za Svjetski kup.

Njegovu karijeru obilježile su ozlijede, operacije i česti oporavci u Selcu, a sezonu 2001./2002. kada je osvojio mali Kristalni globus s tri slalomske pobjede će vječno pamtiti.

U Sestriereu se po prvi puta u karijeri plasirao u drugu vožnju u sezoni 2001./02., da bi godinu dana kasnije tamo pobijedio. U talijanskom skijalištu je osvojio i prvu olimpijsku medalju, a može li i drugu pokazati će u subotu.

.

A.H./S.H.

Pročitajte više