Sestriere: Ivica Kostelić na 9. mjestu nakon prve veleslalomske vožnje

IVICA KOSTELIĆ drži deveto mjesto nakon prve veleslalomske vožnje u talijanskom Sestriereu. Odskijao je sasvim solidno u prvom nastupu nakon što je bio prisiljen napustiti SP zbog bolova u leđima.

Sa startnim brojem 15 najbolji je hrvatski skijaš i vodeći u Svjetskom kupu odvozio sedmo vrijeme na vrlo dugoj stazi Kandahar Banchetta, ukupne dužine od 1634 metra. Za vodećim, Švicarcem Didierom Cucheom, zaostao je sekundu i 60 stotinki.

Ispred njega od natjecatelja s većim startnim brojem ubacili su se Austrijanac Romed Baumann, koji je sa startnim brojem 23 doskijao do drugog mjesta, te njegov sunarodnjak Stephan Baumann: on je startao 23. po redu i spustio se na sedmo mjesto.

Drugi hrvatski predstavnik u Sestriereu, Tin Široki, završio je utrku na 50. mjestu s okruglih pet sekundi zaostatka za iskusnim Švicarcem.

Posebna je gužva u vrhu između trećega i šestog mjesta. Četvoricu skijaša, Raicha, Blardonea, Svindala i Mölgga, razdvaja samo po stotinka razlike u vremenu, što čak i Kosteliću daje dobre mogućnosti u drugoj vožnji, obzirom da za trećeplasiranim Raichom, rivalom u borbi za Veliki kristalni globus, zaostaje ne tako velike 63 stotinke.

Francuz Jean-Baptiste Grange drži 12. mjesto. Za Ivicom zaostaje 25 stotinki.

Sestriere, Svjetski kup skijaša, veleslalom, 1. vožnja:

1.Cuche (Švi) 1:22.76

2.Baumann (Aut) +0.51

3.Raich (Aut) +0.97

4.Blardone (Ita) +0.98

5.Svindal (Nor) +0.99

6.Mölgg (Ita) +1.00

7.Görgl (Aut) +1.28

8.Hirscher (Aut) +1.41

9.Kostelić (Hrv) +1.60...

50. Široki (Hrv) +5.00...

D.R./Totalsport
Foto: AFP

 

Pročitajte više