Ivo Karlović u trećem kolu Wimbledona, Ljubičić ispao

KARLOVIĆ ipak nije bio senzacija za jedan dan. Nakon što je izbacio branitelja naslova i prvog nositelja Lleytona Hewitta, hrvatski dvometraš svladao je još jednog Australca. U 3. kolu ga čeka Bjelorus Maks Mirnji, koji je izbacio Ljubičića.

Karlović je protiv Baccanella od početka djelovao sigurno, čvrsto je držao početni udarac i prijetio na protivnikov servis. Imao je gotovo 70 posto prvog servisa, ubacio je 29 aseva. Često je izlazio na mrežu, a 60 posto ih je pretvorio u poene. Tome treba pridodati i odlično vraćanje servisa, pri čemu je osvojio 52 poena.

Prvu priliku Karlović je dobio kod 2-1 i nije ju propustio. To je bilo dovoljno za prvi set.

U drugome kod 1-1 Karlović je propustio četiri break lopte, pa kod 4-4 još jednu, te je set odtišao u "tie-break". Karlović je bio siguran kao i protiv Hewitta. S dva mini-breaka došao je do vodstva 6-1, što mu je bilo dovoljno da na svoj servis okonča "tie-break" i povede 2-0 u setovima.

U trećem setu kod vodstva 3-2 Karlović je imao priliku praktično okončati susret. Imao je tri break lopte, no nije ih iskoristio. To mu se osvetilo u jedanaestom gemu kad je prvi i jedini puta izgubio svoj servis, pa je Baccanello oživio nade australskih navijača.

Na sreću, bilo je to samo za trenutak. Karlović je iskoristio prvu šansu koju je ponudio Baccanello i ubrzo je imao vodstvo 3-0 u četvrtom. Posao je okončao u osmom gemu, drugim breakom.

Pročitajte više