Iz Zvezde poručili: Prošli smo kao i Dinamo

ZAGEBAČKI Dinamo će prolaz u najelitnije klupsko natjecanje na svijetu tražiti protiv Arsenala, a prvaka Srbije zatekla je slična sudbina - u trećem pretkolu Lige prvaka igrat će s talijanskim gigantom Milanom.

"Nismo prošli ni gore ni bolje od Dinama." - kazao je kroz smijeh Milan Bošković, glasnogovornik Crvene Zvezde, s kojim smo popričali u petak poslijepodne. Jasno je da u Zvezdi, baš kao ni u Dinamu, ne gaje prevelike nade u prolaz.

Kad klubovi poput Dinama i Zvezde, iako su prvaci svojhi država, igraju s momčadima kao što su Arsenal i Milan, ne prolaze ni uobičajene floskule poput "igra se 180 minuta" i "danas svi igraju nogomet".

Prolaz Dinama i/ili Zvezde bio bi ravan čudu, svjesni su toga i u Beogradu.

"Naravno da je moglo i bolje, Milan definitivno nije klub kojeg smo priželjkivali u ovoj fazi natjecanja. No, što je tu je, ako želite igrati u Ligi prvaka morate pobijediti najkvalitetnije momčadi, među kojima je i Milan." - kazao je Bošković u razgovoru za Index.

"Glupo je trošiti riječi na kvalitetu Milana, sve se zna. Odigrat ćemo te dvije utakmice i pokušati ih iznenaditi. Nitko se u klubu unaprijed ne predaje, nitko nije spreman pomisliti da je sve gotovo, vidjet ćemo nakon 180 minuta. Nitko nam neće zamjeriti ako ispadnemo od Milana." - kazao je glasnogovornik Crvene Zvezde u razgovoru za Index.

"Siguran sam da i u Dinamu razmišljaju kao i ovdje. Milan i Arsenal spadaju u kategoriju najjačih europskih klubova, među njima odlučuju nijanse, a mi smo tu gdje jesmo, pokušavamo se približiti europskoj eliti." - zaključio je Bošković.

N.B.

Pročitajte više