INDEXOVA IDEALNA MOMČAD

Izabrali ste: Ovo je idealna momčad posljednjih deset godina

Foto: Index

NAKON desetak dana glasanja dobili smo Indexovu idealnu nogometnu momčad za proteklih 10 godina. Potpuno dominiraju igrači Real Madrida, Barcelone i Juventusa, a osim njih, tu je još samo Zlatan Ibrahimović, koji je i sam prije 15 godina igrao za Juventus.

Neki su čak, poput Danija Alvesa i Cristiana Ronalda, igrali za dva od spomenuta tri kluba koji su obilježili naš izbor.

Momčad je postavljena u 4-3-3 formaciji, a izabrani su sljedeći igrači: Buffon - Dani Alves, Sergio Ramos, Giorgio Chiellini, Marcelo - Andrea Pirlo, Luka Modrić, Andres Iniesta - Lionel Messi, Cristiano Ronaldo, Zlatan Ibrahimović.

Klupa je gotovo pa isključivo rezervirana za igrače Bayerna pa su tamo ostali Manuel Neuer, Philipp Lahm, Virgil van Dijk, Xavi, Franck Ribery, Arjen Robben i Robert Lewandowski.

Kako je izabrana obrana?

S obzirom na to da je glasanje bilo otvoreno cijelo vrijeme, ne treba čuditi da je najviše glasova u svoju korist dobio vratar Juventusa Gianluigi Buffon, više od 15 tisuća. Danas rezervni vratar Juventusa i bivši vratar talijanske reprezentacije ostavio je Manuela Neuera iza sebe za šest tisuća glasova, što je vrlo impresivno.

Dani Alves, najtrofejniji nogometaš modernog nogometa, koji je svoje ambleme skupljao igrajući najviše za Barcelonu, ali i Juventus te PSG, izabran je za mjesto desnog beka tek za kojih stotinu glasova više od Philippa Lahma, dok je njegov sunarodnjak Marcelo uvjerljivo izabran na mjesto lijevog beka. Lijevom beku Real Madrida nije naštetila nešto slabija prošla sezona pa njegov izbor nije došao pod upitnik.

Očekivano, najviše je glasova za centralnog braniča dobio Sergio Ramos, ikona i kapetan madridskog Reala, dok je uz njega izabran Giorgio Chiellini, branič Juventusa. On je dobio tek koji glas više od Virgila van Dijka te je najveće iznenađenje obrambene postave jer je iza sebe ostavio puno renomiranije igrače, kakvi su Pique, Hummels, Thiago Silva i Van Dijk.

Kako je izabran vezni red?

Na mjesto zadnjeg veznog izabran je Andrea Pirlo, koji je karijeru, tada u Interu, započeo kao klasični talijanski trequartista. Međutim, Pirlo je bio jedan od igrača koji su donijeli revoluciju i novo značenje poziciji najpovučenijeg veznog igrača te je tamo postavljen kao tzv. regista. Talijanski je majstor, koji je desetljeće obilježio noseći dres Juventusa, uvjerljivo uzeo prvo mjesto s nekoliko tisuća glasova ispred Xabija Alonsa.

Očekivano, najviše glasova na mjestu centralnog veznog dobio je Luka Modrić. Viceprvak s hrvatskom reprezentacijom te jedini igrač osim Messija i Ronalda koji je u proteklih 10 godina osvojio Zlatnu loptu potpuno se zasluženo našao ispred dva Barcina majstora i dvije okosnice slave tiki-take Andresa Inieste i Xavija. Uz Modrića, Iniesta je dobio otprilike tisuću glasova više od svog starijeg kolege pa je tako zauzeo svoje mjesto u veznom redu.

Kako je izabran napad?

Višestruki osvajači Zlatne lopte Cristiano Ronaldo i Lionel Messi očekivano su, s velikom prednošću, postavljeni na mjesto lijevog i desnog napadača. Iako obojica u posljednjih par godina igraju na pomalo drugačijoj poziciji, većinu su svoje karijere proveli baš na dva spomenuta mjesta, igrajući za Real Madrid i Barcelonu. Oko njihovog izbora doista nije bilo nikakve dvojbe.

Što se samog vrha napada tiče, naši su se čitatelji odlučili za nogometnu ikonu Zlatana Ibrahimovića. Iako je posljednjih nekoliko sezona proveo igrajući u SAD-u te su njegove najbolje godine iza njega, Ibrahimović je iza sebe, prilično uvjerljivo, ostavio napadače kakvi su Robert Lewandowski i Luis Suarez.

Sve u svemu, vrlo jaka momčad, koju bi bilo zanimljivo vidjeti na terenu.

>>> OVDJE MOŽEŠ POGLEDATI STANJE U PORETKU DESNIH NAPADAČA 

>>> OVDJE MOŽEŠ POGLEDATI STANJE U PORETKU LIJEVIH NAPADAČA 

>>> OVDJE MOŽEŠ POGLEDATI STANJE U PORETKU SREDIŠNJIH VEZNIH 

>>> OVDJE MOŽEŠ POGLEDATI STANJE U PORETKU ZADNJIH VEZNIH

>>> OVDJE MOŽEŠ POGLEDATI STANJE U PORETKU DESNIH BEKOVA 

>>> OVDJE MOŽEŠ POGLEDATI STANJE U PORETKU STOPERA 

>>> OVDJE MOŽEŠ POGLEDATI STANJE U PORETKU VRATARA 

>>> OVDJE MOŽEŠ POGLEDATI STANJE U PORETKU LIJEVIH BEKOVA 

Pročitajte više