KVALIFIKACIJE ZA EURO

Izet: Je li Prosinečki problem? Ma nije...

Foto: EPA

DEBAKLOM, očajnom igrom i porazom 1:2 od propale Grčke okončala je BiH svoj pokušaj da preko kvalifikacijske skupine izbori nastup na Euru sljedeće godine. 

BiH ostaje samo teorija

Dva kola prije kraja kvalifikacija BiH ima pet bodova manje od Finske koja se može plasirati na Euro već u sljedećem kolu pobjedom protiv otpisanog Lihtenštajna. BiH može dalje samo teoretski jer su joj potrebne pobjede protiv Italije i Lihtenštajna te da Finska ne pobijedi Lihtenštajn i da izgubi od Grčke.

BiH je ranije osvojila skupinu Lige nacija i zahvaljujući tome ima osigurano mjesto u dodatnim kvalifikacijama za EP. Ali to je težak put s dva jaka suparnika koje treba izbaciti da bi se dokopala Eura. 

Prije samo tri dana sve je izgledalo sjajno za preporođenog Prosinečkog i oživljenog Hajrovića

A prije samo par dana situacija za susjede izgledala je sjajno, a oni preporođeni. Posebno se to odnosilo na Izeta Hajrovića. Dinamovog ofenzivca izbornik Robert Prosinečki pozvao je u reprezentaciju nakon dvije godine i prvi put otkako vodi BiH.

Izet mu je vratio golčinom koju je postigao odmah po ulasku u igru za pobjedu 4:1 nad Finskom. I dok su Hajrović i BiH bili fantastični u trijumfu nad senzacijom kvalifikacija, tri dana kasnije protiv "nikad gore" Grčke bili su loši.

"Mislim da su Grci više željeli pobjedu"

Hajrović je nakon potopa izjavio: "Šanse su nam smanjene, ali su još tu. Možemo se još nadati, ali moramo pobijediti zadnje dvije utakmice i vidjeti što će Finska napraviti. Ovo nas je pogodilo, ali to je nogomet, idemo dalje."

Neočekivanu pobjedu demotivirane Grčke protiv BiH, koja je itekako imala razloga gristi, Hajrović ovako komentira: "Mislim da su Grci više željeli pobjedu. Probali smo se vratiti nakon njihovog vodstva 1:0 i dali smo gol, a onda opet bez veze primimo taj drugi gol."

Hajrović je djelomično opravdanje našao u gustom rasporedu: "Igraš u tri dana dvije utakmice, malo je to i fizički..."

Je li izbornik problem?

"Ma nije, on nije na terenu. Daje nam zadatke, a mi ih očito nismo ispoštovali." 

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više