NBA

Izgubit će 16 milijuna dolara jer se neće cijepiti. Mogao bi se i umiroviti

Foto: AP Photo/Aaron Gash/Guliver Image

NBA SEZONA počinje idućeg tjedna, a saga oko Kyrieja Irvinga još nije okončana.

Podsjećamo, jedna od najvećih zvijezda lige odbija se cijepiti, što je veliki problem s obzirom na to da igra u Brooklyn Netsima. Naime, njujorške vlasti zabranjuju nastup sportašima koji se ne cijepe, što bi značilo da će Irving propustiti pola regularne sezone.

NBA liga i Unija igrača (NBPA) došli su do dogovora da igrači koji se odbijaju cijepiti i koji odbijaju slijediti upute lokalnih vlasti neće moći igrati domaće utakmice, a samim tim neće biti ni plaćeni. Po tim propisima Irving bi izgubio oko 381 tisuću dolara po utakmici, odnosno oko 16 milijuna dolara na razini cijele sezone.

Trener momčadi Steve Nash pomirio se s tim da će veći dio sezone igrati bez prvog playmakera. "Polako postajemo svjesni kako Kyrie neće igrati domaće utakmice. Igrat ćemo bez njega ove godine i morat ćemo riješiti ovu neugodnu situaciju otvorenog uma", rekao je Nash.

Irving je i dalje odlučan u tome da će odbiti cjepivo pa je tako na Twitteru prije dva dana rekao da se neće cijepiti jer "Bog čuva njega i njegove ljude".

Poznati NBA insajder Marc Stein napisao je kolumnu o tome da bi Netsi trebali otpustiti Irvinga, a nekoliko izvora iz lige potvrdilo mu je potencijalno senzacionalnu vijest. Naime, u slučaju da ga Netsi otpuste ili pokušaju trejdati, Irving bi se mogao umiroviti od košarke sa samo 29 godina.

Probleme s odabirom zanimanja imao je i lani, kada je propustio nekoliko utakmica. Iako se sumnjalo na ozljedu, više insajdera potvrdilo je kako mu se nije dalo igrati.

Pročitajte više