TRANSFERI

Iznenađenje. Tudor u Marseille doveo svog srpskog miljenika

Foto: Profimedia

DARKO LAZOVIĆ (31), lijevi vezni Verone i reprezentacije Srbije, prvo je pojačanje Olympique Marseillea otkako je klub preuzeo Igor Tudor. Ekskluzivu TuttoMercata, koji ju je objavio pod egidom "iznenađenje", potvrdio je Fabrizio Romano, najpouzdaniji izvor s tržišta.

Oba izvora navode kako je Lazović, izričita želja novog trenera francuskog velikana, već sve dogovorio s Marseilleom, a i Verona ga pušta. I to u zamjenu za Kevina Strootmana (32), veznjaka kojeg je Olympique 2018. kupio od Rome za 25 milijuna eura. Međutim, Nizozemac je u četiri godine sakupio tek 78 nastupa za Marseille, koji ga je slao na posudbe u Genou i Cagliari, ali se ni tamo nije naigrao.

Lazović je s druge strane za sedam godina u Italiji, odakle je došao iz Crvene Zvezde, sakupio preko 200 utakmica u Serie A. Nakon četiri godine u Genoi, 2019. je prešao u Veronu te tamo u 107 utakmica postigao osam i namjestio 21 gol.

U prošloj sezoni igrao je pod Tudorom te bio jedan od najzaslužnijih što je klub kojem su svi predviđali borbu za opstanak ili ispadanje, napravio veliko iznenađenje završetkom sezone u gornjem dijelu tablice. 

Lazović, kojeg TuttoMercato naziva Tudorovim miljenikom, velikom uspjehu pridonio je tako da je bio nezamjenjiv te namjestio sedam golova, od kojih je većina bila za pobjede i bodove, a samo četiri utakmice koje nije igrao propustio je zbog ozljeda. Lazović je odigrao 24 utakmice za reprezentaciju Srbije. 

Pročitajte više