Izraelci na korak do europskog okršaja s Dinamom

Foto: FC Hapoel Beer Sheva

ZAGREBAČKI Dinamo doznao je protiv koga će najvjerojatnije otvoriti europsku sezonu. U prvoj utakmici 1. kola kvalifikacija za Ligu prvaka Hapoel Beer Sheva slavio je kod Flore Tallin s 4:1.

Izraelski klub tako je osigurao golemu prednost pred uzvratom na svom terenu i vrlo vjerojatno će igrati protiv Dinama u sljedećem kolu.

Nekadašnji igrač Chelseaja Ben Sahar prvi je pogodio mrežu u 18. minuti za vodstvo Hapoela, u 36. su povisili iz penala, a u drugom poluvremenu pogađali su Maman i Ezra. Sappinen je iz jedanaesterca u 73. ublažio poraz domaćina.

Dinamo će prvu europsku utakmicu igrati 24. ili 25. srpnja na Maksimiru, a uzvrat je 31. srpnja ili 1. kolovoza.

Šerif Tiraspol, kojeg s klupe vodi Goran Sablić, s trojicom je Hrvata u prvih 11 izgubio kod gruzijskog Torpeda Kutaisi 2:1. Golman Zvonimir Mikulić i branič Ante Kulušić završili su sa žutim kartonima, a cijelu utakmicu odigrao je i Antun Palić.
 
Škotski Celtic je s Jozom Šimunovićem u momčadi izborio pobjedu u gostima kod armenskog Alashkerta 3:0. Strijelci su bili Edouard i sudačkoj nadoknadi prvog dijela, Forrest u 81. i McGregor u 90. minuti utakmice.

Legia Varšava, koju vodi još jedan Hrvat Dean Klafurić, slavila je kod Cork Cityja 1:0, a švedski Malmő je s 3:0 slavio kod kosovske Drite.

Makedonska Škendija je s 5:0 pregazila velški TNS uz čak četiri pogotka Besarta Ibraimija. 

Pročitajte više