Izraelski izbornik najavljuje pobjedu: Stisnut ćemo Hrvate od prve minute

IZBORNIK izraelske reprezentacije Luis Fernandez na press konferenciji najavio je pobjedu nad Hrvatskom. Izraelci, kao i mi, imaju četiri boda, prvo su kod kuće tukli Maltu, a onda se iz Gruzije vratili s remijem.

Fernandez je uvjeren da će njegovi igrači uzeti tri boda. Izraelci najavljuju pun stadion i odličnu atmosferu pa se Fernandez nada da će im podrška publike biti vjetar u leđa.

"Vidim da su očekivanja od ove reprezentacije velika. Svi žele da konačno odigramo dobru utakmicu protiv dobre reprezentacije. Očekivanja navijača su velika i ja sam ponosan što sam izbornik momčadi."

Izraelci imaju problema s ozljedama, a svakako će najveći nedostatak biti izostanak Yossija Benayouna.

"Stalno se trudim naći nova rješenja. Pogođeni smo nekim ozljedama, ali radimo sve da se izostanci što manje vide. Igramo protiv Hrvatske, jedne od najtalentiranijih momčadi u Europi. Imat ćemo nešto što je vrlo važno - podršku publike i nadam se da će nam to biti od velike pomoći."

Izraelski izbornik ne krije da ide po tri boda.

"Dakako, domaći teren nije sve. Ne smijemo samo razmišljati o svom golu nego se voditi motom da je napad najbolja obrana. Pokušat ćemo brzo osvajati loptu i od prve minute stisnuti Hrvatsku. Vrijeme je da slavimo u velikoj utakmici i očekujem da ćemo osvojiti tri boda."

Fernandez se osvrnuo i na kritike koje mu serviraju tamošnji mediji.

"Rad svakog trenera se vrednuje, a ocjena može biti pozitivna ili negativna. To je u redu. Kritike daju motiv momčadi, ali mislim da bi prije svake utakmice trebalo biti pozitivno ozračje."

Do subote je ostalo srediti još nekoliko sitnica.

"Imam gotovo cijelu postavu, devet igrača sam odredio, a još dvojicu trebam odrediti. Brinem o tome da igrače stavljam na njihove prirodne pozicije jer nije dobro kad netko igra na mjestu na kojem nije naviknuo", zaključio je Fernandez.

Gili Vermouth iz Hapoel Tel Aviva zamijenit će Benayouna. Kaže da je miran pred utakmicu.

"Ne osjećam pritisak zbog uskakanja u Benayounove kopačke. Imamo momčad u kojoj svatko mora igrati vrlo dobro da bismo pobijedili Hrvatsku. Yossi je veliki gubitak i na terenu i izvan njega, ali moramo se nositi s time", istaknuo je Vermouth.

Pročitajte više