NBA

Jabbar: LeBron James je u krivu

Foto: EPA

PROBLEM necijepljenja među košarkaškom elitom u NBA ligi postaje sve veći, a novo poglavlje dobio je nakon što je LeBron James, vjerojatno najveća zvijezda lige, rekao da on ne namjerava biti nikakav ambasador cijepljenja te da nije njegov posao uvjeravati druge da to naprave. Spočitnuo mu je to sad i legendarni Kareem Abdul-Jabbar.

"Ne dolazi u obzir. Moj posao nije da se zalažem za cjepivo i da potičem cijepljenje. Ovo nije pitanje rasizma ili nečega sličnoga, gdje ću uvijek dati svoj sud. Ovdje govorimo o nečemu što ljudi unose u svoje tijelo i ja ne mogu ni odlučivati ni miješati se u to. Znam što sam učinio za sebe i svoju obitelj i to je to", rekao je LeBron, koji je na početku bio skeptičan prema cijepljenju, ali ga je obavio.

Zbog ovih ga je riječi već ranije kritizirao Enes Kanter, turski košarkaš i član Boston Celticsa, no sad je naišao i na puno poznatijeg neistomišljenika. Jabbar, rekorder po broju poena u NBA ligi i jedno od njenih najprepoznatljivijih lica, upozorio je Jamesa na njegove riječi.

"Ja sam veliki navijač LeBrona Jamesa, i kao jednog od najboljih košarkaša svih vremena i kao humanitarca koji mari za društvenu nepravdu. Često sam ga hvalio i nastavit ću to raditi, volim ga i poštujem. Ali sad je u krivu, a njegova pogreška može biti smrtonosna. Posebice u crnačkoj zajednici", rekao je šesterostruki prvak i šesterostruki MVP NBA lige.

Pročitajte više