Jakirović: Jučer sam igrao u Kranjčevićevoj, a već sutra me čeka Anfield!

SERGEJ JAKIROVIĆ, sada već bivši zagrebački veznjak prešao je iz Kranjčevićeve u bugarski CSKA za 300 tisuća eura. U razgovoru za Index.hr, Jakirović je iznio svoje prve dojmove iz Sofije, ali se osvrnuo i na neke neugodne događaje u hrvatskom prvenstvu, radi kojih je počeo razmišljati o prelasku u novi klub.

"Osjećam se apsolutno fantastično. Iako sam u Bugarskoj tek tri dana i još uvijek nisam stigao niti preseliti sve stvari, siguran sam kako sam napravio uistnu veliki korak u svojoj karijeri. CSKA je odličan klub koji godinama igra u Europi, a sa uvjetima koji su mi dati sam prezadovoljan. Dobio sam auto i stan, jednom rječju, osigurao sam si egzistenciju." - kazao nam je iznimno raspoloženi Jakirović.

Nakon velikih problema koje je bivši "Pjesnik" imao s predsjednikom kluba Draženom Medićem, situacija se debelo okrenula u njegovu korist. Osim prelaska u CSKA, Jakir je od Bake Sliškovića dobio i poziv za reprezentaciju BiH.

"Zbog Sliškovićevog poziva sam posebno uzbuđen i sretan. No, moram priznati kako sam tajno priželjkivao da ću svoje ime naći na širem popisu hrvatske reprezentacije. Važno mi je to što više ipak nisam samo klupski igrač, a još je važnije da ukazano povjerenje i opravdam. Već u četvrtak krećem na okup reprezentacije s kojom u ponedjeljak krećem za Talin. Čvrsto se nadam da ću se ustaliti u reprezentaciji i spreman sam dati sve od sebe." - kazao je Jakirović.

O svom starom klubu Mostarac nije želio previše razgovarati. Dodao je tek kako tuča s predsjednikom Medićem nakon promašenog jedanaesterca protiv Hajduka nije bila jedini razlog zbog kojeg je napustio Zagreb.

"Svima je poznato kako je između mene i predsjednika Medića došlo do velikog nesporazuma. Ukoliko ne bi pobjeđivali, Medić bi stalno vikao na nas. Tome se moralo stati na kraj. No, imao sam ja i drugih ponuda iz Austrije i Njemačke. CSKA je bio najkorektniji i najbrži, te sam se prvenstveno radi toga odlučio za put u Sofiju. Gledao sam snimku njihove utakmice s Liverpoolom i mogu reći da je CSKA unatoč porazu odigrao jako dobro. Liverpool je velika momčad koja naplaćuje svaku pograšku, a CSKA i nije imao baš previše sreće." - smatra Jakirović.

Upravo će protiv Liverpoola Jakirović debitirati za svoj novi klub.

"Naravno da će to biti jedan fantastičan osjećaj. Čujte, jučer sam igrao u Kranjčevićevoj, a već sutra bit ću na Anfieldu. O tome zbilja nisam mogao niti sanjati!" - zaključio je Jakirović.

 

D.R.

Pročitajte više