Jakirović: S dva napadača smo puno opasniji, ali moramo još raditi

Foto: Marko Prpic/PIXSELL

DINAMO je u 30. kolu SuperSport HNL-a pobijedio Goricu u gostima 2:0. Momčad Sergeja Jakirovića povela je u 13. minuti golom Sandra Kulenovića, a utakmicu je riješio Marko Bulat dvije minute prije kraja. Evo što je nakon utakmice rekao Dinamov trener.

"Čestitam dečkima na jako dobroj utakmici. Od prve minute smo pokazali da smo energični, da je pristup dobar i tražili smo brzi gol, koji smo i zabili. Mogli smo sve riješiti prije, osobito u prvom poluvremenu, a i Nevistić je jako dobro reagirao kod njihove jedine šanse. Tražili smo u nastavku drugi gol, imali smo i sjajnu priliku preko Kulenovića da odemo na 2:0, ali je Bulat na kraju zabio pa smo mirno priveli utakmicu kraju", rekao je Jakirović u uvodu.

Nervoza s obzirom na prvu utakmicu u Gorici?

Nije nervoza, ali uvijek ti je negdje u glavi da možeš dobiti gol iz nekog prekida, neke greške, no danas smo bili koncentrirani 90 minuta, osim one jedne šanse. 

Pobijedili ste svojega kuma Rajka Vidovića, što kaže?

Što će reći, čestitao je. On je borac i fajter i puno je radio da dođe u ovu poziciju. Želim mu sreću.

Već neko vrijeme igrate u sustavu 3-5-2, što još morate popraviti?

Radili smo ovaj tjedan na tome. Većinom je lopta kod nas u posjedu pa su linije kretanja malo drukčije nego kad igramo druge sustave. Ovako imamo više fluidnosti, više kombiniramo, a imamo i dva napadača, koji pritišću zadnju liniju. Problem je što ostaje dosta prostora otraga kad se izgubi lopta i radit ćemo na tome.

Špikić na tribini?

Osjetio je zatezanje u aduktoru, žao mi je baš. Nadam se da će biti spreman za Varaždin.

U 3-5-2 tko god igra s Petkovićem zabija?

Bruno ima više slobode, može se više spuštati u međuprostore i biti kreativan. Kompatibilan je s oba naša napadača tako da nam to odgovara.

Vidović: Da imamo Petkovića, možda bismo zabili gol

Vidjelo se koliku Dinamo ima širinu. Odradili su dobru utakmicu, napravili više šanse, a mi smo, po meni, dobro parirali. Malo me ljuti što smo poklonili prvi gol, bio je jeftin. Imali smo dobru šansu preko Rukavine, koju nismo iskoristili, i u drugom poluvremenu je Dinamo napravio više i zasluženo pobijedio.

Gdje je prostor za napredak?

Imali bismo da imamo gore Petkovića pa da se ona situacija, koju smo promašili, zabije. No, to se mora platiti. Imali smo tu jednu jako dobru šansu, nismo je iskoristili i primili smo baš jeftine golove.

Dinamo je tempirao formu jako dobro, igra korektno, a mi smo na dobrom putu te ćemo iz utakmice u utakmicu biti bolji. U sljedećem kolu ćemo protiv Rijeke imati možda još i teži posao nego danas, osobito jer se igra na Rujevici. Rijeka je po meni najozbiljnija, ima kontinuitet i ne oscilira puno. 

Pročitajte više