Janica i Ivica se vratili u Zagreb

NAJBOLJI hrvatski skijaši Janica i Ivica vratili su se u Zagreb. Ivica nakon operacije koljena, a Janica nakon posjetu liječniku zbog dogovora oko oštećene hrskavice.

Janica će pokušati hrskavicu oporaviti genskom tehnikom razmnožavanja, kako ne bi morala ići na novu operaciju.

Naime, dr. Hochmeister uzeo je Janici stanice hrskavice, koje će biti poslane u institut u SAD-u.
Otprilike tri tjedna one će se razmonožavati i nakon toga će liječnik Janici ubrizgati injekcije tih stanica, pšu Sportske novosti.

Janica će primiti tri inkekcije u roku od 6-12 tjedana, a prvu će primiti oko 1. ožujka. Rezultat će se vidjeti nakon što primi sve tri inkekcije, a sudeći prema oporavku Sonje Nef, Martine Ertl i Marlies Schild kojima je hrskavica također zaliječena tom genskom tehnikom, Janica neće trebati na operaciju.

Tretman će možda morati ponavljati svakih nekoliko mjeseci.

Ivica je izjavio kako se ne zabrinjava izjavama dr. Muellera, koji je izjavio da Ivica ima tek 30 posto šansi da skija kao prije, jer matra da si svaki liječnik uzme rezerve nakon takvih operacija. Ivica je uvjeren da će se vratiti na prijašnju razinu, a vjeruje kako će biti i bolji.

Ivica još uvijek šepa, no već je lagano počeo s vježbanjem, ali mora paziti da ne opterećuje desnu nogu. Rehabilitaciju će nastaviti u Termama Selce, pišu Sportske novosti.

Pročitajte više