HNL

Je li Dinamo pobijedio Varaždin golom iz zaleđa?

Screenshot: Youtube

DINAMO je u prvoj utakmici 18. kola Prve HNL na Maksimiru svladao Varaždin 1:0 (0:0). Strijelac jedinog gola na utakmici bio je Gavranović u 77. minuti. Dinamo je dominirao cijelim susretom, ali je tek 15-ak minuta prije kraja uspio svladati vrlo dobrog Nevistića na vratima Varaždina.

Zbog zakonskih restrikcija i TV prava portali ne smiju objavljivati videomaterijale, ali snimku možete pogledati OVDJE.

Olmo je izborio slobodni udarac na 20-ak metara od gola na lijevoj strani napada svoje momčadi i sam je izveo slobodni udarac koji je Nevistić uspio tek kratko odbiti. Prvi je do lopte stigao Gavranović te ju je pospremio u mrežu. 

Prva sporna situacija

Međutim, nakon ponovnog pregleda snimke pogotka čini se kako je Gavranović možda zabio iz zaleđa. Naime, u trenutku upućivanja lopte Gavranović je bio na samom rubu linije zaleđa, rame uz rame s braničem i nije nemoguće da je glavom bio u nedozvoljenoj poziciji. 

S obzirom na to da u HNL-u još uvijek nema VAR-a, vrijedi ono pravilo da bi sudac, ako nije siguran, trebao prednost dati napadaču pa je tako ovu situaciju moguće tako objasniti.

Druga sporna situacija

Druga situacija došla je nakon ubačaja kada je nekoliko nogometaša Dinama i Varaždina skočilo prema lopti kako bi je zahvatili glavom. Snimka nije dovoljno pregledna da bi se jasno vidjelo, ali čini se kako je Arijan Ademi u tom skoku zahvatio loptu glavom i prenio je na drugu stranu.

Ako je to zbilja slučaj, onda bi se moglo govoriti o zaleđu Gavranovića jer je napadač Dinama u trenutku kad Ademi dodiruje loptu već duboko iza obrane Varaždina. 

Pročitajte više