"Jebo vas Mamić, odričete se jedinih koji su uz vas": Jurčić bez komentara

KRUNO JURČIĆ morao je priznati da je zadovoljan konačnim rezultatom protiv Varteksa, koji je sinoć na gostovanju u Maksimiru pružio dobar otpor, posebno u drugom dijelu. Dinamo je ipak izvukao trobod, iako je u obrani u posljednjim minutama bilo dosta neopreznosti, kao što napadači Varteksa nisu bili dovoljno koncentrirani.

"Koliko god  zvučalo čudno, moram reći da sam zadovoljan, jer ipak smo igrali s neugodnim Varteksom koji igra na kontre i polukontre. Kontrolirali smo utakmicu, ali znao sam da neće biti blještavila - ipak smo igrali s četiri-pet igrača koji dugo nisu igrali i teško im je biti u pravoj formi. Bila je ovo muška partija i sretan sam jer smo izvukli tri boda.", rekao je Jurčić nakon utakmice, u kojoj su priliku dobili Tomečak, Slepička, Ibanez, Callelo..

Najbolji su dojam ostavili upravo Tomečak koji je svojim ubacivanjima na desnoj strani kreirao mnoge opasnosti ispred Krkleca, te Milan Badelj. On je, pak, konstanta Dinama.

"Od igrača koji su dobili šansu tražio sam da pokažu želju. I to se ostvarilo. Ako nekoga moram istaknuti, onda je to Calello. Što se Badelja tiče, on je naša standardna kvaliteta. Nakon Temišvara opet je dao veliki obol našoj pobjedi."

U razgovorima oko Dinama u prvom je planu ovih dana Sammir, koji je pružio dobru partiju u Temišvaru. No, trener je već prije istaknuo da se ne živi od jedne dobre partije. Sammir još uvijek nije Dinamova konstanta, i mnogi su oko njega nestrpljivi.

"Sammir ima nogometno znanje i pokazuje moć, ali mora podignuti kapacitete kako bi držao ritam 90 minuta i igrao utakmice svaka tri dana. Zato sam ga protiv Varteksa ostavio u igri 90 minuta. Što se duela i driblinga tiče, znamo da je plemenit igrač."

Jurčića ne veseli reprezentativna stanka, ali će ju iskoristiti da u proces vrati oporavljenike. Zbog ozljeda sinoć nije nastupio niti Papadopoulos, nije bilo ni najuže obrane - Kovača i Bišćana.

O navijačima Jurčić nije želio trošiti riječi. Njihova poruka "Jebo vas Mamić, odričete se jedinih koji su uz vas", bila je jasan odgovor na potez Dinamovaca koji su u Temišvaru pokazali podršku izvršnom dopredsjedniku, tako što nakon pobjede nisu došli pozdraviti Boyse.

"Ne komentiram, samo se nemojte ljutiti što vam nisam dao odgovor.", kratko će Jurčić.

Pročitajte više