BOKS

Jedan od najboljih boksača svih vremena želi borbu s McGregorom

foto: Guliver Image

IAKO SE Conor McGregor priprema za veliku borbu u UFC-u protiv Dustina Poiriera 24. siječnja, sve su češće glasine kako bi htio odraditi još barem jedan boksački meč u karijeri, a to je potvrdio i njegov menadžer Audie Attar.

Podsjetimo, McGregor je u ljeto 2017. godine odradio jedini profesionalni boksački meč u životu u kojem ga je porazio Floyd Mayweather Junior. Procjenjuje se da je najpopularniji MMA borac na svijetu od te borbe zaradio preko 130 milijuna dolara, što je više nego za sve MMA borbe u karijeri, pa je logično da je pokazao interes za ostanak u boksu. Jedno vrijeme su bili aktivni pregovori za borbu protiv Mannyja Pacquiaoa, jednog od najboljih boksača svih vremena. McGregor se u međuvremenu vratio u UFC, ali njegov menadžer smatra kako bi do te borbe ipak moglo doći.

"Ako oba borca budu htjela tu borbu, ona će se sigurno održati već u ovoj godini. Žele ju i navijači i borci, to je jako važno. UFC je rekao da trebamo odraditi revanš protiv Poiriera, ali nakon toga želimo Mannyja", rekao je Atter za Boxing Scene.

Filipinski boksač koji se želi što bolje naplatiti od oproštajnog meča također je zainteresiran za borbu. "Imam nekoliko dobrih ponuda, ali borba protiv MMA borca bi bila izazov. Donirao bih dio zarade od tog meča žrtvama korone", rekao je Pacquiao za američke medije prije par dana kada su ga pitali o meču s Conorom..

Pacquiao se posljednji put borio u srpnju 2019. godine kada je svladao Kevina Thurmana. U karijeri ima omjer od 62 pobjede, sedam poraza i dva remija. Jedini je borac u povijesti boksa koji je osvojio titule u osam različitih kategorija.

Pročitajte više