Jedan od najvećih europskih košarkaša šokantnim porazom završio karijeru

Screenshot (Youtube)

DIMITRIS DIAMANTIDIS, legendarni grčki košarkaš, završio je karijeru nakon 17 godina na parketu.
 
Karijeru je počeo u Iraklisu iz kojeg je 2004. stigao u Panathinaikos, a u tom klubu je ostao sve do danas i postao jedan od najvećih europskih košarkaša ikad. 
 
Tri puta je osvojio Euroligu, devet puta grčku ligu, dva puta je bio MVP Final Foura Eurolige, a po šest puta MVP grčkog prvenstva i finala doigravanja.
 

 
S grčkom reprezentacijom je najveće uspjehe imao prije desetak godina - u Srbiji i Crnoj Gori je osvojio europsko zlato, a u Japanu svjetsko srebro na putu do kojeg je sa suigračima srušio i američki Dream Team predvođenim Jamesom, Wadeom, Paulom, Boshom, Howardom i Anthonyjem.
 
Karijeru je završio šokantnim porazom u finalu grčkog prvenstva od najvećeg rivala Olympiakosa. Utakmicu je u produžetku nevjerojatnom tricom odlučio Vassilis Spanoulis, upravo pogodivši šut preko Diamantidisa.
 

 
"Teško je prihvatiti ovaj poraz, ali kada pomislim što sam sve osvojio... Ma nisam ni sanjao da ću to sve doživjeti. U Panathinaikosu sam doživio sve što mogu poželjeti svakom sportašu", rekao je 36-godišnji Diamantidis i uz ogromne ovacije navijača otišao u legendu.
 

Pročitajte više