UFC

Jedan od najvećih svih vremena: Dajte mi Miočića, mogu mu uzeti titulu

Foto: Guliver Image/Getty Images

JON JONES, legendarni UFC-ov borac, još prošle godine javno je zatražio borbu s aktualnim prvakom teške kategorije Stipom Miočićem.

Po mnogima najveći MMA borac svih vremena otkrio je da je bio spreman prebaciti se iz poluteške u tešku kategoriju, ali da je UFC imao druge planove. 

"Htio sam borbu sa Stipom Miočićem. Mislio sam da bi se to moglo realizirati, ali UFC se odlučio za trilogiju Miočića i Daniela Cormiera. Bio sam spreman otići u tešku kategoriju i potući se s velikim momcima", rekao je krajem prošle godine Jones koji u karijeri ima 25 pobjeda i jedan poraz.

Embed from Getty Images

Sada je na ESPN-u u razgovoru s Arielom Helwanijem poručio da ne odustaje od borbe s Miočićem koji prvo mora obraniti pojas protiv Cormiera.

"Želim se boriti protiv Miočića i uvjeren sam da mogu pobijediti. Gledajući njegove borbe protiv Cormiera shvatio sam da sam ja taj. Razlika u brzini, borilačka inteligencija, raznovrsnost, samouvjerenost... Sve je na mojoj strani. Ne želim nikakvu drugu borbu u teškoj kategoriji, ne treba mi zagrijavanje. Spreman sam i snažan", rekao je Jones koji smatra da bi kao teškaš mogao imati oko 105 kilograma.

Prije potencijalne borbe s Miočićem Jonesa čeka okršaj protiv Dominicka Reyesa.

"Istina je da jedva čekam borbu s Miočićem, ali i da sam sretan ovime što sad radim. Ide mi dobro, pobjeđujem..."

Pročitajte više