BUNDESLIGA

Jedini je vjerovao Kovaču, a sada mu pomaže u borbi za naslov prvaka

Foto: Getty Images / Guliver Image

OVOG vikenda igra se 29. kolo Bundeslige, a time se i nastavlja velika utrka Bayerna i Borussije Dortmund za naslov prvaka. Podsjetimo, društvo s Westfalena imalo je u jednom trenutku čak devet bodova prednosti u odnosu na aktualnog prvaka, a onda je uslijedila serija loših rezultata, što je iskoristila momčad Nike Kovača i u konačnici velikom pobjedom 5:0 prošlog vikenda u direktnom dvoboju opet preuzela prvo mjesto s bodom više. 

Dortmund u ovom kolu igra prije Bavaraca te bi pobjedom mogao izvršiti dodatni pritisak i privremeno preuzeti lidersku poziciju. Borussia u subotu od 18:30 dočekuje Mainz, dok Bayern u nedjelju od 15:30 gostuje kod Fortune Düsseldorf.

Tim povodom njemački Bild podsjeća da bi Kovaču veliku uslugu mogao učiniti njegov prijatelj i trener Mainza Sandro Schwarz, čija je momčad prošlog svibnja uspjela šokirati Borussiju, također kao gost (1:2). Kad je Dortmund imao veliku prednost, u anketi njemačkog lista Schwarz je bio jedan od rijetkih koji je smatrao da Kovač i Bayern nisu otpisani u borbi za titulu, uz poruku da će se naslov prvaka opet slaviti u Münchenu...

"U to vrijeme imao sam takav osjećaj. Bayern nikada ne bi trebalo otpisivati", započeo je Schwarz, koji je branio svog prijatelja kada su ga svi smjenjivali u Njemačkoj, razgovor za Bild. 

"S Kovačem se znam iz vremena dok je vodio Eintracht i često smo zajedno ručali. Još smo u kontaktu, ali mu nisam čestitao na pobjedi nad Borussijom jer i u Dortmundu imam prijatelje", naglasio je.

Prije nešto manje od mjesec dana njegov Mainz je napustio Allianz Arenu sa šest golova u mreži (6:0), ali se Schwarzova momčad podignula velikom pobjedom 5:0 nad Freiburgom u prošlom kolu pa u dobrom raspoloženju ide na noge Borussiji...

"Zašto ne bismo ponovo pobijedili kao što smo to učinili prošle sezone? Naravno da možemo to učiniti", zaključio je strateg Mainza, a njemački mediji vjeruju da bi njegova ekipa mogla zaustaviti žuto-crne i praktički lansirati Bayern prema rekordnoj 29. tituli, sedmoj u nizu.

No i u Dortmundu su silno motivirani i ne žele se tek tako predati, naprotiv...

"Moramo odraditi domaću zadaću i napasti Mainz. Ako to učinimo i ostvarimo pobjedu, sve će doći na svoje mjesto", jasan je sportski direktor Michael Zorc.

S druge strane, Kovač i njegovi igrači također moraju biti oprezni u Düsseldorfu, s kojim su remizirali 3:3 u prvom dijelu sezone. Fortuna je znala namučiti Bavarce, posebno u Münchenu, ali i primiti po pet komada. Na pobjedu pred svojim navijačima protiv najvećeg njemačkog kluba čeka od 1985. godine, kada je slavila s povijesnih 4:0. 

Pročitajte više