HRVATSKI NOGOMETAŠI

Jedna stvar kod Perišića ostavila je Engleze u nevjerici

Foto: EPA

IVAN PERIŠIĆ je za samo 17 minuta na terenu u derbiju drugog kola Premiershipa, Chelsea - Tottenham (2:2), stigao spasiti Spurse i oduševiti navijače gostiju, ali i engleske ljubitelje nogometa općenito. Perišić je deset minuta prije kraja, pri vodstvu Chelseaja 2:1, zamijenio Sona i onda u šestoj minuti sudačke nadoknade sjajnim ubačajem iz kornera na trepavicu Kaneu na petercu namjestio gol kojim se Tottenham spasio poraza.

Impresivnu prvu asistenciju u novom velikanu u karijeri Perišić je ostvario tako što je korner s desne strane izveo oštro i visoko na prvu vratnicu lijevom nogom. To mu nije bio prvi udarac iz kuta koji je izveo za kratko vrijeme u igri, a Englezi su primijetili da svaki korner izvodi ne samo odlično i opasno po suparnike nego i da to s obje strane radi s obje noge. 

"To što Perišić radi prilikom kornera je nenormalno", jedan je od najcitiranijih statusa tim povodom na Twitteru. "Jedini osim njega koji to tako kvalitetno mogu s obje noge su Ousmane Dembele i Santi Cazorla", piše drugi tviteraš, dok oni upoznatiji s Perišićevim vještinama otkrivaju: "Perišić čak i penale izvodi s obje noge." 

Pročitajte više