JEDNIMA ODLIČAN, DRUGIMA KATASTROFA Procurio novi Realov dres

Foto: Twitter

O OBRANI naslova prvaka Španjolske u Madridu više nitko ne priča čak niti kroz šalu. Barcelona je pobjegla na ''sto'' bodova prednosti, a Real će se morati ozbiljno oznojiti da uhvati i treće mjesto. U Kupu su doživjeli debakl i Liga prvaka im je ostala zadnja šansa za spas sezone. Nakon prvog meča osmine finala protiv PSG-a na Bernabeu Kraljevi imaju povoljan, ali varljiv rezultat. 3:1 je značajna prednost, no s obzirom na promjenjivost Realove igre ove sezone, ni dva pogotka razlike ne garantiraju im izlet na Park prinčeva.
 
Real je zadnja dva prijelazna roka prespavao. Dok su se konkurenti ozbiljno pojačavali, Zidane je smatrao da pobjedničku momčad iz prošle sezone ne treba dirati i tek je s Theom Hernandezom i Danijem Ceballosom samo kozmetički popunio svlačionicu. No, ni jedan od njih dvojice za sad se nije pokazao kao pojačanje i igrač vrijedan dresa najtrofejnijeg kluba svih vremena.
 
Stoga Florentino Perez priprema ozbiljnu rekonstrukciju momčadi za sljedeću sezonu. Zna se da na Bernabeu stiže Vinicius Junior, brazilsko čudo od djeteta, kojeg je Real lani platio Flamengu čak 45 milijuna eura, ali dogovoreno je bilo da će 17-godišnjak do kraja ove sezone ostati u matičnom klubu.
 
Real planira na ljeto ozbiljan šoping, priče o dolasku Neymara više nisu samo medijske špekulacije, a za takav posao Perezu je nasušno potreban novac. Puno novca. U svijetu vrhunskog nogometa najlakše je zaraditi što više para preko marketinga i prodaje dresova.
 
Adidas je već pripremio nove dresove za sljedeću sezonu, a novi ugovor Realu bi trebao donijeti rekordni novac. Dresovi su ovih dana procurili u javnost, a službeno će biti objavljeni odmah nakon završetka Svjetskog prvenstva u Rusiji.
 
Na prsima će i dalje biti sponzor Fly Emirates, a dizajn prve garniture bit će prilično tradicionalan, klasično bijeli s istaknutim crnim Adidasovim crtama. 
 
No, dizajn drugog Realova dresa, onog gostujućeg, izazvao je dosta polemika među navijačima Reala i različiti su komentari na društvenim mrežama. Prevladavat će crna boja s dijagonalnom prugom preko dresa u sivom tonu i sivim logom slavne njemačke firme sportske opreme. Nekima se sviđa, dok drugi tvrde da je izbor totalno promašen i da taj dres nije u tradiciji Reala. Međutim, Real će za taj dizajn dresa dobiti ogroman novac, moći će početi graditi novu momčad koja će pokušati vratiti trofeje u riznice Bernabeua, a ''nekoliko'' nezadovoljnih navijača kompromis su na koji je Perez u ovom okolnostima bio spreman. Na koncu, o ukusima se ne raspravlja.
 

Pročitajte više