Jelavić prvijencem donio Bilićevom West Hamu prolazak u FA Cupu

Foto: Guliver Image/Getty Images

WEST HAM je u 1/32 finala FA Cupa izbacio Wolverhampton s minimalnih 1:0.
 
Junak Bilićeve momčadi je Nikica Jelavić, koji je zabio pet minuta prije kraja utakmice. Jelaviću je ovo prvi gol za West Ham u koji je stigao ovog ljeta upravo iz Hulla. Zanimljivo, 30-godišnji Jelavić je Wolverhamptonu zabio i u kolovozu u dresu Hulla.
 
Bilić je 25 minuta prije kraja u igru uveo Dimitria Payeta i Andyja Carrolla, koje je planirao odmarati u ovom susretu, a upravo je Carroll sačuvao loptu i asistirao Jelaviću, koji je sjajnim udarcem donio prolazak svojoj momčadi.
 
Arsenal preokretom izbacio Sunderland, City uvjerljiv
 
Vodeći klub Premier lige Arsenal dočekao je pretposljednji Sunderland i slavio je 3:1, iako su gosti u 16. minuti poveli. No, pogocima Joela Campbella (26), Aarona Ramseyja (72) i Oliviera Girouda (76)  "topnici" su osigurali prolazak u sljedeći krug. 
 
 
Manchester City je u gostima dobio Norwich sa 3:0, a bivši Dinamovac Ivo Pinto, koji je u petak pojačao Norwich, nije bio u sastavu. Za Manchester City strijelci su bili Kun Agüero (16), Kelechi Iheanacho (31) i Kevin De Bruyne (78).
 
Posljednjeplasirani sastav Premier lige Aston Villa upisala je 16. utakmicu bez pobjede, protiv četvrtoligaša Wycombe Wanderersa odigrala je 1:1 u gostima, pa će bivši europski prvaci kasnije ovoga mjeseca na svom terenu imati priliku izboriti prolaz.
 
Bez svoja dva najbolja igrača Xherdana Shaqirija i Marka Arnautovića Stoke City jedva je uspio izbaciti trećeligaša Doncaster Rovers, pobijedivši 2:1, a strijelci su bili Peter Crouch (15) i Jon Walters (57).
 
Southampton je kod kuće izgubio od Crystal Palacea sa 1:2, a pobjednički gol zabio je Wilfried Zaha u 69. minuti. Newcastle, koji se bori za opstanak u Premier ligi, nadao se da će u FA kupu imati više sreće, ali poraženi su kod Watforda 0:1, a gol im je zabio Troy Deeney  (44).
 
Dvostruki europski prvak Nottingham Forest, koji se natječe drugoj ligi, svladao je bivšeg premierligaša Queens Park Rangers sa 1:0.
 

Pročitajte više