Jelena Kostanić u finalu Helsinkija

HRVATSKA tenisačica Jelena Kostanić ostvarila je najveći uspjeh karijere plasiravši se u finale 140.000 dolara vrijednog WTA teniskog turnira Nordea Nordic Light Open u Helsinkiju.

Dvadesetdvogodišnja Splićanka u polufinalu je svladala nadarenu 16-godišnju Ruskinju Veru Dušenivu sa 7:6, 6:4 za svoje prvo WTA finale u karijeri. To finale moglo bi biti hrvatsko, jer u drugom polufinalu Varaždinka Karolina Šprem igra protiv Izraelke Anne Pistolesi, 25. igračice svijeta.

Kostanić je do Helsinkia igrala i gubila polufinala Antwerpena (2000) i Beča (2001), a u finskom glavnom gradu je pobjeđivala Talijanku Pennettu, Španjolku Marrero, u četvrtfinalu Silviju Talaju i napokon Duševinu, od koje je u prvom setu gubila sa 4:3, 5:4, a onda dobila "tie-break". U drugom setu se činilo da je Kostanić potpuno slomila mladu protivnicu, ali je finalistica juniorskog Roland Garrosa ove godine i pobjednica Wimbledona lani sa 0:4 došla na 4:5. Srećom, Splićanka je dobila desetu igru i potvrdila finale.

Najavu dobrih rezultata Kostanić je imala prošlog tjedna kada je iz kvalifikacija stigla do četvrtfinala WTA turnira u poljskom Sopotu. Ovo joj je šesta pojedinačna pobjeda u zadnja dva tjedna, a dotad je u sezoni uspjela zabilježiti svega pet trijumfa. Na WTA listi je Kostanić trenutno 95.

Pročitajte više