Johnson: Powell je najbrži na svijetu, ali nema natjecateljski duh

AMERIKANAC Tyson Gay je novo okrunjeni kralj sprinta, nakon što je u finalu "stoke" na SP-u u Osaki iza sebe ostavio Derricka Atkinsa te svjetskog rekordera Asafu Powella. Na sportski dvoboj godine u BBC-evoj emisiji osvrnuo se legendarni Michael Johnson, vlasnik pet zlatnih medalja sa Olimpijskih Igara, te svjetskih rekorda na 200 i 400 metara.

"Powell je najbrži čovjek na svijetu i veliki talent, ali nije dobar natjecatelj, što se vidi u njegovim očima. To je nešto što se može naučiti, ali Powell najprije mora postati svjestan svog problema." - kaže deveterostruki svjetski prvak.

"Pravi sportaši nikada ne odustaju, čak ni onda kada se čini da je sve gotovo. Nikada nisam vidio svjetskog rekordera da odustaje u velikom finalu. Powell je bez problema mogao uzeti srebro." - dodao je Johnson, komentirajući Powellovu izvedbu u Osaki.

Kako bilo, Jamajčanin je barem uzeo svoju prvu medalju, onu brončanog sjaja, ali Johnson tvrdi kako će Powellu biti sve teže natjecati se u godinama koje dolaze.

"Ove godine samo je jedan Amerikanac nastupio u finalu na sto metara, a to će se vrlo brzo promijeniti. Dolazi sveučilišni prvak Walter Dix, kao i neki drugi momci poput Marca Burnsa iz Trinidad i Tobaga. Također, Derrick Atkins će nakon srebra iz Osake pucati od samopouzdanja. On je snažan sprinter, a u finalu je samo iskoristio činjenicu da se Powell - predao."

D.R.
Foto: AFP

Pročitajte više