Jokić Amerikancima objašnjavao preokret Denvera: Postoji jedna srpska riječ...

Foto: EPA

DENVER NUGGETSI pobijedili su Toronto Raptorse 125:119 u noći s ponedjeljka na utorak. Fantastični centar Denvera Nikola Jokić ostvario je 35 poena, 17 skokova i 12 asistencija, čemu je dodao šest ukradenih lopti. Srpskom košarkašu i aktualnom MVP-ju to je bio 126. triple-double u NBA-u.

Jokićev pothvat osobito je značajan s obzirom na to da su Raptorsi protiv Nuggetsa imali 22 poena prednosti, dok je na poluvremenu bilo +17. Međutim, aktualni prvaci se nisu predali, već su preokrenuli susret i došli do 45 pobjede u sezoni. Jokić je američkim novinarima nakon utakmice objasnio kako se Denver vratio nakon velikog deficita.

"Riječ je o ponosu kada gubiš za 20 poena. Ne želiš da te pregaze, osobito ne pred vlastitim navijačima. Postoji riječ u srpskom jeziku, teško ju je prevesti, a to je inat. Mislim da je se ne može prevesti. To se dogodilo na poluvremenu", rekao je Jokić, čija je momčad ostvarila devetu pobjedu u deset utakmica nakon All-Stara.

VIDEO: Arena Sport

"Mislim da smo obrambeno dobra momčad"

Na pitanje pouzdaje li se Denver previše na napad, zbog čega je igra u obrani slabija, Jokić je odgovorio: "Nisam siguran. Mislim da smo obrambeno dobra momčad. Uobičajeno je naša obrana na visokoj razini. Kada je utakmica tijesna, oslanjamo se na branjenje.

Jednostavno rečeno, bila je to jedna od onih noći. Toronto je igrao agresivno, bio je dobar u tranziciji, a mi smo uvijek zaostajali za jedan korak. Čak je i naša komunikacija bila slaba u prvom poluvremenu."

Pročitajte više