NBA

Slaba večer Zupca, Clippersi ispustili veliko vodstvo protiv Denvera

Foto: Getty Images / Guliver Images

DENVER NUGGETSI svladali su Los Angeles Clipperse 111:105 i tako smanjili seriju polufinala Zapada na 3:2.

Clippersi su vodili praktički cijeli susret, u jednom trenutku su imali najviše 16 razlike, no Nuggetsi su odigrali fantastičnu zadnju četvrtinu gdje su zabili 38 poena i okrenuli utakmicu.

Sve se okrenulo tricom Nikole Jokića sedam minuta prije utakmice kada je Denver stigao do svog prvog vodstva. Do kraja utakmice ga nije ispustio.

Najbliže preokretu Clippersi su bili minutu i pol prije kraja kada je Lou Williams promašio tricu kod 102:100 vodstva Denvera, no u sljedećem napadu pitanje pobjednika je riješio Michael Porter Jr. tricom preko ruke za +5. Do kraja susreta, Clippersi nisu bili blizu preokretu.

Vodeći dvojac Clippersa Kawhi Leonard i Paul George odigrao je dobro s 36 i 26 poena, no nisu imali pravu potporu ostatka ekipe.

Slaba večer Zupca

S druge strane, Nikola Jokić i Jamal Murray imali su odlične role. Srpski centar je zabio 22 poena uz 14 skokova, dok je Murray dodao 26 poena, osam skokova i sedam asistencija, no treba istaknuti kako je Paul Milsap dodao 17, a Monte Morris 12 poena s klupe. To je na kraju učinilo razliku.

Grafika: Sofascore za IndexSport

Ivica Zubac nije imao najbolju večer za Clipperse. Imao je pet poena uz devet skokova, ali slab šut iz igre 2-8, što je nekarakteristično za njega jer jako dobro gađa iz igre cijeli play-off. Solidno je branio Jokića koji je ponovno najviše zabijao kada ga je čuvao Montrezl Harrell. Dobio je 31 minutu na parketu, a uz Loua Williamsa, imao je najbolji +/- u ekipi od +5.

Pobjednik ove serije će u finalu Zapada igrati protiv boljeg iz serije Lakersa i Rocketsa. U toj seriji Lakersi trenutno vode 3:1.

Pročitajte više