UFC

Jon Jones napustio polutešku diviziju, želi Miočićev pojas. Evo kako je reagirao UFC

Foto: Getty Images

U SERIJI objava na Twitteru UFC-ov prvak u poluteškoj kategoriji Jon Jones se odrekao pojasa i najavio prelazak u tešku kategoriju.

Jones je prvo objavio da upražnjava mjesto prvaka u poluteškoj i činilo se kao da to znači da napušta UFC. Međutim, dva sata kasnije obznanio je da je razgovarao s UFC-om i da kreću pregovori o prelasku u tešku kategoriju, gdje mu je cilj oduzeti pojas Stipi Miočiću.

"Upravo sam razgovarao s UFC-om i danas potvrđujem da upražnjavam mjesto prvaka poluteške kategorije. Bilo je to nevjerojatno putovanje, iskreno hvala svim mojim protivnicima, UFC-u i što je najvažnije, vama navijačima", napisao je Jones u prvom tvitu.

"Posljednji put kad sam razgovarao s UFC-om u svojoj plaći rekli su mi da nema pregovora. Ako se to promijeni, volio bih se vratiti i natjecati se kao teškaš. Do tada ću uživati u UFC-u kao navijač i brinuti se za obitelj i zajednicu", napisao je u sljedećem.

Dva sata kasnije javio se s novim informacijama.

"Upravo sam imao vrlo pozitivan razgovor s UFC-om. Čini se da će ipak biti pregovora da mi sljedeća borba bude u teškoj kategoriji. Samo dobre vijesti, počinje proces dobivanja na težini."

Jones je i ranije više puta govorio kako želi prijeći u tešku kategoriju jer smatra da je bolji i od Miočića i Daniela Cormiera, koji su sudjelovali u posljednje tri borbe za naslov teškaškog prvaka.

Čelnik UFC-a Dana White najavio je da će Miočićev sljedeći protivnik biti Francis Ngannou, a Jones će po prelasku u višu kategoriju morati odraditi jednu ili dvije borbe prije nego dobije priliku za teškaški pojas.

Pročitajte više