LIGE PETICE

"Još uvijek možemo biti najveći luzeri u povijesti britanskog nogometa"

Foto: Gulliver / Getty Images

JÜRGEN KLOPP ne zanosi se mišlju da je njegov Liverpool osigurao prvi naslov prvaka Engleske od 1990. iako nakon pobjede 4:0 kod drugoplasiranog Leicestera u 19. kolu Premier League ima čak 13 bodova više i jednu utakmicu manje od prvog pratitelja.

Ni toliko golema prednost ni činjenica da mu momčad igra sjajno te da je ove godine osvajanjima Lige prvaka i klupskog SP-a te trijumfalnim apsolviranjem iznimno teškog prosinca stekla pobjednički mentalitet, ne dopuštaju Kloppu da na polovici sezone proglasi konačnu i 30 godina čekanu pobjedu u borbi za englesku titulu.

"Tih 13 bodova prednosti ništa mi ne znači, to je samo broj. Mi ne osjećamo da smo prvaci, ne razmišljamo o tome i to nismo spomenuli nijednom prije utakmice, jednostavno nas to ne zanima", poručio je Klopp te otkrio da ga usprkos idiličnoj situaciji i osami na engleskom vrhu muče i strahovi:

"Padaju mi na pamet crni scenariji, koje i sam mogu napisati. Nikada ranije u povijesti britanskog nogometa nije momčad imala veću prednost na vrhu na Boxing Day i izgubila je. To mi zvuči jako negativno i želim razmišljati samo o sljedećoj utakmici."

Ona je za dva dana na Anfieldu protiv Wolvesa, koji u 18 prvenstvenih utakmica imaju samo tri poraza. 

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više