Boks

Joshua iznio dosad najbizarniji razlog za šokantni poraz

Foto: Guliver Image/Getty Images

ANTHONY JOSHUA mjesecima traži opravdanje za šokantni poraz od Andyja Ruiza. Meksikanac je u tom okršaju u sedmoj rundi nokautirao Joshuu i uzeo mu sve titule iako je u meč ušao kao zamjena suspendiranom Jarrellu Milleru.

Britanac smatra da je pogriješio jer je htio ponoviti ono što je dva tjedna prije njega napravio Deontay Wilder, WBC-ov prvak s kojim se Joshua želi boriti za sve titule. 

"Dva tjedna prije mene Deontay Wilder je nokautirao Dominica Breazealea u prvoj rundi i ja sam imao namjeru odraditi posao na sličan način i time ne razočarati ljude. Wilder je bio jedini meč koji sam želio. Kad sam razmišljao o svrsi meča protiv Ruiza, samo sam se pitao hoće li Wilder biti sljedeći. Nisam razmišljao samo o meču koji je ispred mene i o pobjedi u njemu, kao što sam zapravo trebao. Već u drugoj rundi čuo sam zvižduke i mislio sam da su ljudi razočarani", rekao je Joshua. Zvižduci nisu bili upućeni njemu, nego gledateljima koji su se međusobno potukli na tribinama. 

Kao drugo opravdanje naveo je činjenicu da nije bio motiviran. 

"Taj meč, ako ćemo gledati po onome što je značio, nije mi mogao puno toga donijeti. Da sam pobijedio Ruiza, sad bih ovdje sjedio i ne bi mi to značilo niti blizu koliko mi znači sadašnji trening za revanš."

Revanš je dogovoren za 7. prosinca u Saudijskoj Arabiji. 

Pročitajte više