Josip Šimunić - vrstan branič na meti nogometnog diva Milana

SPORTSKI portal Sporting Life objavio je profil našeg reprezentativca Josipa Šimunića. Australski Hrvat opisan je kao vrstan branič, koji je svojim igrama privukao pažnju talijanskog nogometnog diva AC Milana.

Sporting Life ovih dana objavljuje profile naših
reprezentativaca, pa ih prenosimo jer nam je zanimljivo kako naše reprezentativce vide strani mediji. Do sada su predstavili Igora Tudora i Tomislava Butinu, a na red je došao i Josip Šimnunić.

Proizvod Australskog sportskog instituta, Šimunić, inače rođen u Australiji, izabrao je hrvatsku reprezentaciju 2001. godine. Sporting Life piše kako se Šimunić odlučio nastupati za "balkansku naciju" u kojoj su mu rođeni roditelji, te da se u njoj vrlo brzo uklopio igravši na Svjetskom prvenstvu 2002. i na EP-u 2004. godine.

Nogometnu karijeru Šimunić je započeo u Knightsima, klubu iz Melbournea, a nastavio je kao 20-godišnjak u bundesligašu Hamburgu. Tamo je oduševio navijače, no nakon prepirke s trenerom Frankom Pagelsdorfom napušta klub.

Sporting Life piše kako je transfer u berlinsku Herthu bio odličan potez, te da je Šimunić tamo stekao nemali ugled zbog odlične duel igre i sposobnosti da na vrijeme predvidi protivnikove namjere.

Posljednjih mjeseci za njega se počeo interesirati i "talijanski div" Milan, navodi Sporting Life.

Šimunić, koji je standardni reprezentativac, često stvara šanse, odlično barata s loptom i sigurno je da će uživati na SP-u u Njemačkoj, gdje će njegova momčad igrati protiv zemlje u kojoj se rodio, piše Sporting Life.

Pročitajte više