Joško Gvardiol još nikad u karijeri nije odigrao ovakvu utakmicu

Foto: Profimedia

JOŠKO GVARDIOL postigao je dva gola - prvi i treći - u visokoj pobjedi Manchester Cityja 4:0 na gostovanju kod Fulhama. City je pobjedom izbio na vrh Premier lige s 85 bodova, dva više od Arsenala, a obje momčadi do kraja prvenstva imaju odigrati još dvije utakmice.

Gvardiol je u 13. minuti s 12 metara desnom, slabijom nogom prizemnim udarcem pogodio nebranjenu stranu mreže, a u 71. se nakon kratke akcije iz kornera najbolje snašao na drugoj vratnici i uklizavanjem ugurao loptu u gol.

Tako je prvi put u profesionalnoj karijeri postigao dva gola na istoj utakmici, što i nije toliko neobično s obzirom na dob od 22 godine i poziciju braniča, ali u posljednjih je mjesec dana u golgeterskoj formi dostojnoj vrhunskih napadača.

Svih pet golova sezone zabio u posljednja 32 dana

S ova dva gola došao je do ukupno pet u sezoni za Manchester City, a prvi je postigao 9. travnja u prvoj utakmici četvrtfinala Lige prvaka protiv Real Madrida. Samo četiri dana kasnije postigao je premierligaški prvijenac u pobjedi protiv Lutona, da bi dva tjedna poslije zabio i protiv Nottingham Foresta.

U profesionalnoj klupskoj karijeri Gvardiol je postigao 14 golova - četiri za Dinamo i po pet za RB Leipzig i Manchester City - uz četiri u hrvatskom dresu - dva u seniorskoj reprezentaciji i dva u mlađim selekcijama.

Pročitajte više