Joventut Badalona osvajač Uleb kupa

KOŠARKAŠI Joventuta iz Badalone osvajači su Uleb kupa. U nedjelju navečer su u finalnome dvoboju lakoćom svladali Gironu sa čak 25 koševa razlike, 79:54.

Ovom su pobjedom "zeleno-crni" osigurali mjesto u Euroligi sljedeće sezone, dok će Girona automatizmom imati pravo nastupa u Uleb kupu.

Prvo ime dvoboja bio je američki bek s brojem 00 na leđima - Demond Mallet. Ubacio je 26 poena. Rudy Fernandez je dodao 13 koševa uz sedam skokova, a Jerome Moiso 10 poena i također sedam skokova. Njih su trojica ujedno jedini Joventutovi igrači, koji su na ovoj utakmici upisali dvoznamenkasti broj poena.

U momčadi Girone odskakali su tek Ivan Radenović sa 20 koševa i bivši play ljubljanske Olimpije, Maccabija i slovenske reprezentacije - Amerikanac Arriel McDonald. Postigao je 11 poena.

Trofej najkorisnijega igrača finala pripao je Fernandezu, koji je pokal potom - proslijedio svome suigraču Moisu. Upravo je njega smatrao najzaslužnijim, jer je zaustavio ponajboljega igrača Girone, Marca Gasola, inače brata proslavljenoga Paua Gasola iz Los Angeles Lakersa. Gasol mlađi ovom je prilikom upisao samo devet koševa, ali je s 10 skokova ipak bio prvi skakač utakmice. 

U utakmici za treće mjesto moskovski je Dinamo pobijedio turski Galatasaray sa 84:67. 

Totalsport
Foto: AFP

Pročitajte više