Juniori Hajduka će u Ligi prvaka igrati protiv velikana. Ždrijeb je na poseban datum

Foto: Hajduk.hr

JUNIORSKA ekipa Hajduka prošla je u osminu finala Lige prvaka mladih nakon što je na Poljudu svladala vršnjake iz ukrajinskog Šahtara 1:0. Gol odluke zabio je 15-godišnji stoper Luka Vušković, koji je lobao golmana glavom u 82. minuti, a pet minuta kasnije dobio je direktni crveni karton zbog udaranja protivnika laktom u glavu.

Izabranici Marijana Budimira i aktualni dvostruki prvaci Hrvatske tako su nadmašili prošlosezonsku generaciju Hajdukovih juniora, koja je u ovoj fazi natjecanja na Poljudu nakon izvođenja penala ispala od Atletico Madrida. Ovo je prvi plasman mladih nada Bijelih među 16 najboljih juniorskih ekipa Europe.

Hajduk će igrati s nekim od osam velikana

Ždrijeb osmine finala održava se na 112. rođendan Hajduka 13. veljače. Mladi hajdukovci, koji su se u Ligi prvaka mladih probijali kroz dio ždrijeba namijenjen nacionalnim prvacima, u toj fazi natjecanja mogu izvući nekoga od osam pobjednika grupne faze natjecanja, u koju se plasiraju oni juniori čiji klubovi u seniorskoj konkurenciji izbore najelitnije europsko natjecanje. 

Mogući protivnici Hajduka su Milan, Atletico Madrid, Barcelona, Liverpool, Manchester City, Paris Saint-Germain, Real Madrid ili Sporting. Najslabije ime na popisu je možda Sporting, ali portugalski klubovi su već godinama među najboljima na svijetu u juniorskoj konkurenciji.

Pročitajte više