Jurčić poručio Ajaxu: Zamislite kakav je sad Mandžukić ako je prije dvije godine onako igrao

NAKON što su Modri stigli u Amsterdam, pred novinare su izašli Kruno Jurčić i Robert Kovač. Trener Dinama kaže kako se dan uoči utakmice u momčadi osjeća nervoza, ali da će sve biti u redu kad istrče na travnjak.

"Došli smo odigrati dobru partiju i osvojiti bodove kako bi što dulje bili u natjecanju. Dobro smo proučili Ajax, znamo s kim imamo posla. Ali, i znamo da se nalaze u smjeni generacija i da imaju uspone i padove. Organizacija im je odlična i samo je pitanje kad će se vratiti u vrh. Mi možemo odigrati dobru utakmicu i optimistični smo", kaže Jurčić.

Jurčić je bio u momčadi Dinama prije 11 godina kad su svladali Ajax golom Josipa Šimića.

"Sad sam trener Dinama i subjektivan sam, ali tad su i Dinamo i Ajax bili strašno jaki. Dosta igrača iz tih momčadi je napravilo veliku karijeru. Isto tako ćemo sutra gledati utakmicu u kojoj treba zapamtiti mnoge igrače jer imaju veliku perspektivu", misli Jurčić.

Junak utakmice prije dvije godine bio je Mario Mandžukić.

"Zamislite kakav je sad kad je tako igrao prije dvije godine", uz smjeh je Jručić poručio nizozemskim novinarima.

Nakon Jurčića je riječ dobio Robert Kovač.

"Došli smo barem po bod. Želimo što prije zaboraviti poraz od Zagreba i vjerujem da nas čeka prava utakmica. Ako stisnemo Ajax, možemo izvući dobar rezultat", misli Kovač.

Urugvajac Suarez je najopasniji igrač Ajaxa.

"Imaju dobru i mladu ekipu, Suarez nije jedini opasan. Mislim da su malo slabiji u igri prema nazad. Ako im u pravi trenutak uzmemo loptu, možemo ih ugroziti. Ajax želi zabiti puno golova, a takva igra ostavlja mjesta protivnicima", zaključio je Kovač.

Pročitajte više