Jurčić: Zadovoljan sam s tri boda, ali sve ostalo je za zaborav

"MOGU biti zadovoljan samo s tri boda. Sve ostalo je za brzi zaborav", realan je bio Kruno Jurčić nakon minimalne pobjede protiv Lokomotive. Derbi dvaju bratskih klubova, u kojem je Dinamo na Maksimiru prvi put nakon dugo vremena bio gost, nije bio poslastica za publiku, a modri su cijeli susret mučili iako je bilo jasno da je protivnik inferioran.

"U našoj igri nije bilo mnogo lijepih detalja. No, treba biti svjestan da ne možemo bez ikakvih problema dobivati utakmice svaka dva ili tri dana. Ponekad ćemo morati igrati za novinarsku šesticu, no inzistirat ću na podizanju nivoa profesionalnog pristupa igri", kazao je Jurčić.

Trener Dinama pohvalio je momčad Lokomotive, u čijem inkubatoru rastu neki budući Dinamovi klinci. "Igrali smo protiv kvalitetnog protivnika. Iznenadili su me mirnoćom. U njihovoj igri nije bilo panike, a mladi su igrači Lokomotive demonstrirali iskustvo svojstveno starijim nogometašima", tvrdi Jurčić i dodaje: "Već sam ranije rekao kako bih volio da se Antolić i Vrsaljko prometnu u velike igrače. Jelić je također jako dobar, kao i Martinac koji jako puno pridonosi igri Lokomotive".

Lovren i Kovač bit će spremni za Temišvar

Dinamov trener je novinare izvijestio i o stanju Deana Lovrena, kojeg je pokosila viroza, ali bit će spreman za utakmicu protiv Temišvara. Robert Kovač je pri kraju sinoćnje utakmice šepao, ali Jurčić tvrdi kako nema razloga za brigu. "To je posljedica ozljede stopala koju je Robert imao. Pitao sam ga tijekom utakmice da li je sve u redu i da li može. Rekao je da je sve u redu i tako smo se i ponašali", kaže Jurčić.

Jedini veći hendikep koji Dinamo trenutno ima je izostanak Igora Bišćana, koji je vjerojatno izgubljen za ovu sezonu. "Upravo sada su u tijeku konzultacije doktora Šebečića i Jankovića s Bišćanom oko termina operacije. To će se obaviti što prije", rekao je Jurčić.

U Rumunjskoj brani Lončarić

Za kraj, Dinamov trener je najavio kako će i u Rumunjskoj među vratnice stati Filip Lončarić. "Lončarić je zaslužio dobiti vrijeme i priliku da se dokaže, on nas je spasio s dvije intervencije na kraju. Butina je uvijek tu i na njega se možemo osloniti, on je već ostvaren vratar. U Rumunjskoj će braniti Lončarić", podvukao je Jurčić. 

Ferenčina: Pokazali smo da smo profesionalci

"Prvo moram čestitati Dinamu i reći da je zasluženo pobijedio. Ja sam zadovoljan našom prezentacijom u drugom poluvremenu, u prvom nam je izostala pas-igra. A naposljetku nam ni lopta nije htjela u gol. Pokazali smo da smo pravi sportaši. Rekao sam da ćemo ući sa 100 posto svojih mogućnosti i to smo i učinili. Pokazali smo da smo profesionalci. Na početku smo olako gubili lopte, zato sam na poluvremenu inzistirao da spustimo ručnu kočnicu i igramo nogomet. Tako smo počeli ugrožavati gol Dinama", rekao je nakon utakmice trener Lokomotive Roy Ferenčina.

Pročitajte više