Jurčićeva lutanja: Lončarić na streljani i revolt otpisanih

TOMO BUTNA definitivno je zahladio odnose s trenerom. Stvar nije nova, sve se raspalo nakon briljantnog slobodnjaka protiv Anderlechta, kada su Slepička i Butina završili na klupi. Butina je svoj stav izrazio preko medija, ciničnom izjavom: "Za sve sam kriv, kao što trener kaže" i tako se pretplatio na klupu. Jurčić se, usred silnih lutanja sa sastavom, ohrabrio na gostovanje gdje ne smije kiksati, gurnuti na gol Filipa Lončarića.

Momka koji dugo nije bio niti treći Dinamov vratar i kojemu će nastup u Temišvaru biti europska premijera. Lončarić je na vrata Dinama došao nakon kiksa Ivana Turine u utakmici s Auxerreom 2006. godine. Josip Kuže stavio ga je u vatru na Poljud, završilo je 2:2. Mladi vratar ostao je i za vrijeme Ivankovića, ali je kvalitetu pokazivao i u aktivnostima izvan terena. Zbog pokerskog duga završio je u Mamićevoj "komuni", a ne izvan Maksimira - jer u njemu izvršni dopredsjednik ipak vidi potencijal. Bilo bi dobro za trenera da se Mamić nakon Temišvara ipak zapita gdje je Butina? Sa Slepičkom je preselio daleko od prve ekipe...

Ipak, Lončarić spremno odgovara da je atmosfera u momčadi savršena.

"Fantastično je, nema problema."

"Rečeno mi je samo da igram u Temišvaru i ja se toga držim. Moram povući za momčad. Pozitivna trema postoji, ali ne mislim da sam pod nekim posebnim pritiskom. Bit će sve u redu", kaže Lončarić, koji će uskočiti umjesto Butine.

"Naravno da mi je Tomo dao savjet, stalno razgovaramo. Među nama nema negativnih osjećaja. Zaista odnos na najvišem nivou."

Ispao i Papadopoulos

Lončarić je svjestan da ne bi bilo pametno zabrljati u Temišvaru.

"Svjestan sam kakva mi se prilika ukazala, želim je iskoristiti i maksimalno sam spreman."

Lončarić neće biti jedina novost u sastavu Krune Jurčića. S Mandžukićem bi u napadu trebao zaigrati Sivonjić, a Callelo bi upao umjesto Sammira, pred kojim prednost ima Badelj iako ne izgleda najsvježije.

"Za sve nas je poraz od Anderlechta bio šok. Tko želi otvoriti natjecanje s porazom... Idemo odigrati pravu utakmicu i vratiti bodove", kaže Lončarić.

Pročitajte više