Jutro Domenechu donijelo otrežnjenje: Nemamo više šanse za četvrtfinale

KAŽE se da je jutro pametnije od noći. Ako je suditi prema današnjim izjavama francuskog izbornika Raymonda Domenecha neprospavana noć uništila mu je sve nade u europsko četvrtfinale. Iako je neposredno nakon poraza od Nizozemaca izjavio da njegova momčad još uvijek sve drži u svojim rukama, danas je promijenio svoje mišljenje.

"Jučer sam mislio da još uvijek imamo šanse. Danas više ne mislim",  rekao je rezignirani Domenech obrazloživši:

"Ne mislim da će se Nizozemci štedjeti protiv Rumunja. Siguran sam da će trčati normalno. No, definitivno neće uložiti toliko energije kao što su učinili u prve dvije utakmice. Sada se čini da će Rumunji nakon dva remija pobijediti tu utakmicu i proći dalje. Iskreno govoreći, morao bih biti doista ogroman optimist da bih se nadao drukčijem raspletu."

"Rumunjska, međutim, tu utakmicu možda i neće uspjeti dobiti, ali mi zato moramo dobiti Talijane",  uzviknuo je Francuz odjednom se razbudivši.

"Taj ćemo okršaj bez obzira na drugi dvoboj shvatiti kao mali finale!"

"Nizozemci su nam očitali lekciju"

Slično kao i francuski mediji, sam je izbornik priznao nizozemsku dominaciju:

"Očitali su nam lekciju iz nogometa! "

Izjavio je potom da ne razmišlja o ostavci.

"Budućnost na klupi zapravo i nije moja briga. Moja je briga da odigramo protiv Talijana kako spada i pokažemo nešto na ovom turniru. To mi je puno važnije u ovom trenutku od daleke budućnosti."

M.P./Totalsport
Foto: AFP

Pročitajte više