Juventus ispao iz Lige prvaka u utakmici sa sedam golova

Foto: EPA-EFE

JUVENTUS je ostao bez prilike za završnicu Lige prvaka. U petom kolu skupine H Benfica je u Lisabonu zasluženo slavila s 4:3 i Staru Damu tako ostavila na trećem mjestu sa samo tri boda, koliko ima i Maccabi Haifa, koji je danas izgubio od PSG-a rezultatom 6:2.

Pored novog posrtaja Juventusa, valja spomenuti i formu Benfice, koja ove sezone igra sjajno. Nakon 15 utakmica u prvenstvu i Ligi prvaka, izabranici Rogera Schmidta još uvijek ne znaju za poraz, a da nije bilo pada koncentracije pred kraj utakmice, danas bi slavili i uvjerljivije. Benfica je već u 50. minuti vodila 4:1 i ta se prednost pokazala nedostižnom.

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ GOLOVE S UTAKMICE

Mrežu ekipe Maxa Allegrija načeo je 18-godišnji stoper Antonio Silva, koji je u 17. minuti glavom postigao prvijenac za klub. Četiri minute kasnije, zahvaljujući upornoj borbi Dušana Vlahovića tijekom jedne gužve u domaćem petercu, Moise Kean zabija za izjednačenje. 

U 28. minuti Joao Maria vraća Benficu u vodstvo iz penala, a Rafa Silva u 35. majstorski petom povećava vodstvo. Isti igrač lukavim lobom u 50. minuti zabija za 4:1. Do kraja susreta Arkadiusz Milik i Weston McKennie uspjeli su samo ublažiti poraz Juventusa. Hrvatski napadač Petar Musa ušao je u igru u 87. minuti.

 

Pročitajte više